الأربعاء، 14 ديسمبر 2022

طريقة عمل كيك الشاي كيك المربل كيك

 طريقة عمل كيك الشاي كيك المربل كيك 





المكونات 

4بيض +فانيلا 

1/2كوب من الحليب

1/2 كوب من الزيت 

1كوب من السكر 

2ونصف من الدقيق الكيك 

15جام او كيس من البكنج البودر 

1ملعقه كبيره من الكاكاو الخام 

طريقه عمل 

سخن الفرن علي حرارة 180درجه تدهن صينيه بالزييت وتش بالدقيق من القاع والجوانب

في وعاءنضع البيض والفانيلا والسكر وباستخدام مضرب عل سرعه عاليه نخفق حتي يصبح الخليط هش وفاتح اللون حوالي 3-4دقائق 

ثم يضاف الحليب والزيت ويخفق حتي يختلط تماما ثم نضيف الدقيق كله مره واحده والبودر ثم باستخدام مضرب اللبيض علي سرعه منخفضه حتي تختلط تماما م يقلب بالاسبتيولا حتي نتاكد ان مفيش كتل للدقيق ثثم ناخذ حوالي 1/3كوب من خليط الكيك ونتوضع في وعاء اخر  ونضع عليهم الكاكاو ويقلب مع حوالي ملاعق من الحليب او الميه وتقلب جيدا حتي يكون سمك خليط الشكولانه بنفس سمك خليط الكيك الفانيلا ويهبطش في قاع الصينيه تصب خليط الفانيلا في الصينيه ثم نعنل خطوط عليي ةش خليط الفانيلا بخليط الشكولاته وباستخدام سكين او سخ شوي نعمل شكل رقم 8 دون الزياده في التحريك وتدخل الفرن لمده 45دقيقهحتي تاخ اللون الهبي وتستوي تماما تخرج من الفرن تترك لتبرد تماما م تقطع وتقدم 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP