طريقة عمل كيك الشاي كيك المربل كيك
طريقة عمل كيك الشاي كيك المربل كيك
المكونات
4بيض +فانيلا
1/2كوب من الحليب
1/2 كوب من الزيت
1كوب من السكر
2ونصف من الدقيق الكيك
15جام او كيس من البكنج البودر
1ملعقه كبيره من الكاكاو الخام
طريقه عمل
سخن الفرن علي حرارة 180درجه تدهن صينيه بالزييت وتش بالدقيق من القاع والجوانب
في وعاءنضع البيض والفانيلا والسكر وباستخدام مضرب عل سرعه عاليه نخفق حتي يصبح الخليط هش وفاتح اللون حوالي 3-4دقائق
ثم يضاف الحليب والزيت ويخفق حتي يختلط تماما ثم نضيف الدقيق كله مره واحده والبودر ثم باستخدام مضرب اللبيض علي سرعه منخفضه حتي تختلط تماما م يقلب بالاسبتيولا حتي نتاكد ان مفيش كتل للدقيق ثثم ناخذ حوالي 1/3كوب من خليط الكيك ونتوضع في وعاء اخر ونضع عليهم الكاكاو ويقلب مع حوالي ملاعق من الحليب او الميه وتقلب جيدا حتي يكون سمك خليط الشكولانه بنفس سمك خليط الكيك الفانيلا ويهبطش في قاع الصينيه تصب خليط الفانيلا في الصينيه ثم نعنل خطوط عليي ةش خليط الفانيلا بخليط الشكولاته وباستخدام سكين او سخ شوي نعمل شكل رقم 8 دون الزياده في التحريك وتدخل الفرن لمده 45دقيقهحتي تاخ اللون الهبي وتستوي تماما تخرج من الفرن تترك لتبرد تماما م تقطع وتقدم
0 ملاحظات:
إرسال تعليق