طريقة عمل الفوليه الهشه المقرمشه في البيت
طريقة عمل الفوليه الهشه المقرمشه في البيت
المكونات
•154جرام من السكر العادي حوالي 3/4كوب •75جرام من عسل الجلوكوز حوالي 5ملاعق كبيره •25جرام من الماء حوالي 1ملعقه كبيره+1/2ملعقه كبيره •200جرام من الفول السوداني النيء •فضل ونتيجه احسن وافضل واضمن انك تستعملي الجرامات للدقه
•في صينيه خبز تدهن جيدا بالزيت من القاع والجوانب والملعقه الخشب والنشابه
•في صينيه نضع االفول النيء في الفرن علي حرارة 180 درجه حتي تاخذ اللون الذهبي الفاتح
•في اثناء ذلك في حله نضع السكر والعسل الجلوكوز الماء ثم توضع علي نار علي حراره متوسطه وتقلب حتي السكر يذاب تمام مسح الجوانب الواعاء بفرشاه مبلله بماء علشان الخليط ميسكرش ومام الخليط يغلي نضع العصير الليمون مع ملاحظه الفول في الفرن بين الحين والاخر
•ونستمر في تقليب خليط السكر حتي يبدافي تغيير لونه وعندها نخرج الفول و ونضعه في طبق ونغطيه حتي لا يبرد وعندما ياخذ الخليط اللون الذبي الفاتح نخفض درجه الحرارة ونضع الفول ثم نقلب بملعق خشب مدهونه بالزيت ونستمر في التقليب حتي السكر يختلط بالفول تماما ثم بسرعه نضعه في الصينيه المدهونه او حتي علي سطح مدهون بالزيت ونبتدي نفرده اما بالنشابه وتكون مدهونه حتي يكون سطحه مساوي ونبدا في نقطيعه بالسكين مدهونه بالزيت ثم يترك ليبرد بعد ما يرد نبدا في تكسيره من بعضه ووضعه في وعاء محكم الغلق
•ملحوظه عند عمل الفوليه
•ان المكونات كلها موزونه وجاهزه وكل الادوات المستعمله مدهونه بالزيت النشابه والماعق الخشب
•وكوب به ماء وفرشاه قريبه منك علشان تمسحي جوانب حله اللي بها السكر
•ملحظه الفول في الفرن لو اتحمص قبل السكر وضعه في طبق وتغطيته حتي لا يبرد لازم يكون دافي
0 ملاحظات:
إرسال تعليق