طريقة عمل لقمه القاضي بكل اسرارها
طريقة عمل لقمه القاضي او الزلابيه او العومات بكل اسرارها وتفصيلها
المكونات
2كوب من الدقيق
1م/ك من النشا
1ملعقه كبيره من السكر
20جرام من الخميره في الشتاء و15جرام في الصيف
من 1وربع الي 1ونصف من الماء حسب نوعيه الدقيق
للشربات تقيل بارد
2كوب من السكر
عصير ليمون وذره من ملح الليمون
طريقة عمل
بعد ما نخلص عمل الشربات التقيل وهو دافي نضع عليه 1ملعقه كبيره من عسل الجلوكوز للمعه وتعملي الشربات قبلها بيوم
كوب نضع حوالي 1/2كوب من الماء ونضع السكر والخميره وذره عسل وتقلب وتترك لتخمر
بعد ان تخمر خليط الخميره
في وعاء نخلط الدقيق نشا ونضع خليط الخميره ونقلب حتي تختلط ثم نضع حوالي 1/4كوب من الماء ونعجن ان عايزه الخميره تكون متماسكه قليلا علشان اعرف اعجنها ونستمر في عجنها حتي تصبح ناعمه ثم نضع باقي الكميه الماء انا خدت معايا كوب وربع من الماء حسب نوعيه الدقيق ونستمر في العجن حتي نحصل علي عجين طري ناعم ثم يترك ليخمر بعد ان يخمر نفضي الهواء ونكون حطين مقلاه عميقه فيها زيت غزير علي نار متوسطه حتي الزيت يسخن نضع طبق في زيت بارد وملعقه صغيره نضع العجين في راحه اليد ونضغط حتي تخرج كره عجين باستخدام سن الملعقه بعد غمسها في الزيت البارد نقطع العجين وتوضع في الزيت ونستمر حتي نعكل نضف الكميه مع تقلبها وباستمرار حتي تاخذ اللون الذهبي الفاتح ترفع من النار وتوضع جانبا مع الاستمرارفي تشكيل باقي الزلابيه ووضعها في الزيت حتي تقلبهاا حتي تاخذ اللون الذهبي الفاتح ثم نرجع العوامات المحمره كلها مره واحده في الزيت الساخن والتقليب حتي تاخذ اللون الذهبي المحمر وترفع وتوضع في الشربات البارد وتقلب لو عايزه العومات سكرها خفيف لا تترك في الشربات كتير ثم تصفي في مصفاه وبعد تقدم وترش بالفستق للزينه
0 ملاحظات:
إرسال تعليق