الاثنين، 4 أبريل 2022

طريقة عمل لقمه القاضي بكل اسرارها

طريقة عمل لقمه القاضي او الزلابيه او العومات بكل اسرارها وتفصيلها 






المكونات

2كوب من الدقيق

1م/ك من النشا

1ملعقه كبيره من السكر

20جرام من الخميره في الشتاء و15جرام في الصيف

من 1وربع الي 1ونصف من الماء حسب نوعيه الدقيق

للشربات تقيل بارد

2كوب من السكر

3/4 كوب من الماء الدافي

عصير ليمون وذره من ملح الليمون

طريقة عمل

بعد ما نخلص عمل الشربات التقيل وهو دافي نضع عليه 1ملعقه كبيره من عسل الجلوكوز للمعه وتعملي الشربات قبلها بيوم

كوب نضع حوالي 1/2كوب من الماء ونضع السكر والخميره وذره عسل وتقلب وتترك لتخمر

بعد ان تخمر خليط الخميره

في وعاء نخلط الدقيق نشا ونضع خليط الخميره ونقلب حتي تختلط ثم نضع حوالي 1/4كوب من الماء ونعجن ان عايزه الخميره تكون متماسكه قليلا علشان اعرف اعجنها ونستمر في عجنها حتي تصبح ناعمه ثم نضع باقي الكميه الماء انا خدت معايا كوب وربع من الماء حسب نوعيه الدقيق ونستمر في العجن حتي نحصل علي عجين طري ناعم ثم يترك ليخمر بعد ان يخمر نفضي الهواء ونكون حطين مقلاه عميقه فيها زيت غزير علي نار متوسطه حتي الزيت يسخن نضع طبق في زيت بارد وملعقه صغيره نضع العجين في راحه اليد ونضغط حتي تخرج كره عجين باستخدام سن الملعقه بعد غمسها في الزيت البارد نقطع العجين وتوضع في الزيت ونستمر حتي نعكل نضف الكميه مع تقلبها وباستمرار حتي تاخذ اللون الذهبي الفاتح ترفع من النار وتوضع جانبا مع الاستمرارفي تشكيل باقي الزلابيه ووضعها في الزيت حتي تقلبهاا حتي تاخذ اللون الذهبي الفاتح ثم نرجع العوامات المحمره كلها مره واحده في الزيت الساخن والتقليب حتي تاخذ اللون الذهبي المحمر وترفع وتوضع في الشربات البارد وتقلب لو عايزه العومات سكرها خفيف لا تترك في الشربات كتير ثم تصفي في مصفاه وبعد تقدم وترش بالفستق للزينه

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP