طريقة عمل خبوز بالعسل والشوفان
طريقة عمل خبوز بالعسل والشوفان
المكونات
المكونات
270جرام من الدقيق الخبز حوالي (2كوب و1/3+2ملاعق صغيره من دقيق )
30جرام من الدقيق البر الابيض (حوالي 1/3كوب ناقص منه 1ملعقه كبيره )
20جرام من الشوفان حوالي (1/4كوب ناقص منه 1ملعقه صغيره )
15جرام من العسل حوالي (1ملعقه كبيره )
1/2ملعقه صغيره من الملح
20جرام من زيت الزيتون (1ملعقه كبيره +1/2ملعقه صغيره )
1/2ملعقه صغيره من الخميره
230Gجرام ماء الدافيء (حوالي 1كوب من الماء الدافيء)
طريقه عمل
في وعاء نضع المواد الجافه الدقيقالابيض ودقيق البر والشوفان الخميره والعسل والزيت زيتون والماء وتعجن معا لمده 3الي 4دقائق ثم نضع الملح وحتي تجمع عجينه لزجه تلتصق باليد
ثم تغطي بقماش مطبخ او ورق من البلاستيك نايلون وتترك لتخمر لمده 30دقيقه بعد نصف ساعه نبلل اليد بالماء ونشد طرف العجين وتطوي الي الوسط (شاهد الفيديو )نعمل الحركه دي من( 15-20مره )ثم تغطي وتترك لمده 30دقيقه اخري بعد النصف ساعه نكرر نفس الطريقة الاول نبلل اليد بالماء ونشد طرف من العجين من الخارج وتطوي الي الوسط مع الضغط ونكرر في العجينه كلها ونكرر الحركه دي (15-20مره )
وتغطي العجينه وتترك لمده 30دقيقه اخري بعد النصف ساعه نكرر نفس الحركه نطوي جزء جزء من العجين من الطرف الي الوسط حوالي 15-20مره العجين وتغطي وتترك لمده 30دقيقه بعد النصف ساعه
طريقه عمل
في وعاء نضع المواد الجافه الدقيقالابيض ودقيق البر والشوفان الخميره والعسل والزيت زيتون والماء وتعجن معا لمده 3الي 4دقائق ثم نضع الملح وحتي تجمع عجينه لزجه تلتصق باليد
ثم تغطي بقماش مطبخ او ورق من البلاستيك نايلون وتترك لتخمر لمده 30دقيقه بعد نصف ساعه نبلل اليد بالماء ونشد طرف العجين وتطوي الي الوسط (شاهد الفيديو )نعمل الحركه دي من( 15-20مره )ثم تغطي وتترك لمده 30دقيقه اخري بعد النصف ساعه نكرر نفس الطريقة الاول نبلل اليد بالماء ونشد طرف من العجين من الخارج وتطوي الي الوسط مع الضغط ونكرر في العجينه كلها ونكرر الحركه دي (15-20مره )
وتغطي العجينه وتترك لمده 30دقيقه اخري بعد النصف ساعه نكرر نفس الحركه نطوي جزء جزء من العجين من الطرف الي الوسط حوالي 15-20مره العجين وتغطي وتترك لمده 30دقيقه بعد النصف ساعه
نرش السطح اللي هنشتغل عليه ونضع فوقه العجين ونرش علي العجين ايضا ونخرج الهواء من العجين وتقسم الي نصفين كل نصف يشكل ابي كره تغطي وتترك لتخمر لمده 15دقيقه ثم تفرد كل كره علي سطح مرشوش بالقليل من الدقيق وتفرد علي شكل بيضوي ثم تلف علي شكل اسطوانه واغلاق الاطراف علي بعض وتفرد براحه اليد من الداخل الي الخارج بطول حوالي 30سم ثم توضع علي صينيه مفروشه بورق من الخبز وتكون مكان اغلاق العجين من التحت ترش بالماء حتي لا تجف ثم تغطي بمنشفه مطبخ نظيفه وتترك لمدهمن 50الي 60دقيقه علي حسب درجه حراره المطبخ حتي يتضاعف حجمها
قبل انتهاء الوقت ب8الي 10دقائق دقائق في نشغل الفرن علي حرارة 190درجه
قبل انتهاء الوقت ب8الي 10دقائق دقائق في نشغل الفرن علي حرارة 190درجه
ونرش السطح بالقليل من الماء ورش شوفان علي سطح كل رغيف ثم باستخدام سكين حاد نقوم بعملاربع شرط في الخبز
ثم توضع في الفرن وتخبز 18-20دقيقه حتي الوش يصبح لونه ذهبي ثم تخرج وتوضع علي السلك لتبرد
ثم توضع في الفرن وتخبز 18-20دقيقه حتي الوش يصبح لونه ذهبي ثم تخرج وتوضع علي السلك لتبرد
0 ملاحظات:
إرسال تعليق