طريقة عمل طاجن الروبيان بالطماطم والفلفل الاخضر والثوم
طريقة عمل طاجن الروبيان بالطماطم والفلفل الاخضر والثوم
المكونات
2-3ملاعق كبيره من الزيت الزيتون
1بصله مقطعه الي شرائح
1فلفل اخضر رومي مقطع الي شرائح رفيعه
2-3 ثوم شرائح رفيعه ومفروم
1-2ملعقه صغيره كزبره حب
قرن فلفل احمر حار مفروم (اختياري)
1-2ملعقه صغيره خل الابيض
2علبه من طماطم المقشره قطع او السليمه ثم تطحن (العلبه حوالي 400جرام )
او ممكن استعمال طماطم مبشوره طازجه
1حزمه صغيره من البقدونس المفروم
500جرام من الروبيان المقشر ومنظف جيدا
جبنه شيدر مبشوره او برمزان او جبنه موتزاريللا مبشوره (اختياري )
ملح فلفل اسود
طريقة عمل
في مقلاه علي حرارة متوسطه نضع الزيت الزيتون والبصل والفلفل الاخضر والثوم والكزبره والفلفل الاحمر حار المفروم ويقلب حتي لون يبدا في التغيير ونضع الخل والطماطم والبقدونس ويقلب معا ثم يخفض الحرارة ويترك الخليط ليطهوا لمده 25دقيقه وفي اثناء ذلك نشغل الفن علي حرارة 200درجه
ثم نتبل بالملح والفلفل الاسود ثم نضع الروبيان ثم تقلب معا جيدا حتي تختلط جيدا ثم توضع في الطاجن وتوضع في الفرن لمده 20الي 25دقيقه وتقدم ساخن
المكونات
2-3ملاعق كبيره من الزيت الزيتون
1بصله مقطعه الي شرائح
1فلفل اخضر رومي مقطع الي شرائح رفيعه
2-3 ثوم شرائح رفيعه ومفروم
1-2ملعقه صغيره كزبره حب
قرن فلفل احمر حار مفروم (اختياري)
1-2ملعقه صغيره خل الابيض
2علبه من طماطم المقشره قطع او السليمه ثم تطحن (العلبه حوالي 400جرام )
او ممكن استعمال طماطم مبشوره طازجه
1حزمه صغيره من البقدونس المفروم
500جرام من الروبيان المقشر ومنظف جيدا
جبنه شيدر مبشوره او برمزان او جبنه موتزاريللا مبشوره (اختياري )
ملح فلفل اسود
طريقة عمل
في مقلاه علي حرارة متوسطه نضع الزيت الزيتون والبصل والفلفل الاخضر والثوم والكزبره والفلفل الاحمر حار المفروم ويقلب حتي لون يبدا في التغيير ونضع الخل والطماطم والبقدونس ويقلب معا ثم يخفض الحرارة ويترك الخليط ليطهوا لمده 25دقيقه وفي اثناء ذلك نشغل الفن علي حرارة 200درجه
ثم نتبل بالملح والفلفل الاسود ثم نضع الروبيان ثم تقلب معا جيدا حتي تختلط جيدا ثم توضع في الطاجن وتوضع في الفرن لمده 20الي 25دقيقه وتقدم ساخن
0 ملاحظات:
إرسال تعليق