الاثنين، 14 أغسطس 2017

طريقة عمل طاجن الروبيان بالطماطم والفلفل الاخضر والثوم

طريقة عمل طاجن الروبيان بالطماطم والفلفل الاخضر والثوم 


المكونات 
 2-3ملاعق كبيره من الزيت الزيتون 
1بصله مقطعه الي شرائح 
1فلفل اخضر رومي مقطع الي شرائح رفيعه 
2-3 ثوم شرائح رفيعه ومفروم 
1-2ملعقه صغيره كزبره حب 
قرن فلفل احمر حار مفروم (اختياري)
1-2ملعقه صغيره خل الابيض 
2علبه من طماطم المقشره قطع او السليمه ثم تطحن (العلبه حوالي 400جرام )
او ممكن استعمال طماطم مبشوره طازجه 
1حزمه صغيره من البقدونس المفروم 
500جرام من الروبيان المقشر ومنظف جيدا 
جبنه شيدر مبشوره او برمزان او جبنه موتزاريللا مبشوره (اختياري )
ملح فلفل اسود 
طريقة عمل 
في مقلاه علي حرارة متوسطه نضع الزيت الزيتون والبصل والفلفل الاخضر والثوم والكزبره والفلفل الاحمر حار المفروم ويقلب حتي لون يبدا في التغيير ونضع الخل والطماطم والبقدونس ويقلب معا ثم يخفض الحرارة ويترك الخليط ليطهوا لمده 25دقيقه وفي اثناء ذلك نشغل الفن علي حرارة 200درجه 
ثم نتبل بالملح والفلفل الاسود ثم نضع الروبيان ثم تقلب معا جيدا حتي تختلط جيدا ثم توضع في الطاجن وتوضع في الفرن لمده 20الي 25دقيقه وتقدم ساخن 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP