بالفيديو طريقة عمل البسله المجمده مع الجزر والبطاطس علي الطريقة المصريه
طريقة عمل البسله المجمده مع الجزر والبطاطس
المكونات
1كوب من البسله المجمده
3/2كوب من الجزر المقطع الي مكعبات صغيره
1بطاطس متوسطه الحجم
11/4كوب عصير الطماطم
3ملاعق كبيرة من سمن او زبده علي زيت
1بصله صغيره مفرومه
1فص صغير ثوم مهروس
2كوب شوربه او ماء مع مكعب مرق
1ملعقه كبيره معجون طماطم (اختياري )
طريقة عمل
نقوم بفرم البصل والثوم معا ونضعه علي الجانب نقطع الجزر الي مكعبات صغيره ونقشر البطاطس ونقطعها الي مكعبات صغيره
في حله علي حراره متوسطه نضع السمن ثم البصل والثوم وتقلب الي ان يزبل البصل ثم نضع البسله وتقلب بضعه دقائق ثم نضيف مكعبات الجزر الي ان الميه تنشف من البسله تماما ثم ترفع وتوضع جانبا
في حله اخري نضع عصير الطماطم والكمون المطحون علي حرارة متوسطه حوالي 25 دقيقه مع التقليب بين الحين والاخر حتي الطماطم تتسبك او الميه تنشف منها ثم نضيف حوالي 2كوب من الشوربه وتترك لتغلي بعد ما تغلي نضيف البصبح البسله والجزر وتغطي مع التقليب بين الحين الاخر ولو الشوربه قلت و(هيه لسه ما اتستوت نضيف حوالي 1كبشه في كل مره ) الي ان تكون البسله والجزر حوالي (3/4 سوي ) ثم نضيف البطاطس ولا نضيف شوربه علشان البطاطس بتنزل ميه بس لو الشوربه سميكه جدا يضاف القليل من الشوربه مع التقليب بين الحين والاخري الي ان تستوي البطاطس تماما وايضا البسله والجزر ثم تغرف في اطباق التقديم وتقدم مع الارز بالشعيريه
المكونات
1كوب من البسله المجمده
3/2كوب من الجزر المقطع الي مكعبات صغيره
1بطاطس متوسطه الحجم
11/4كوب عصير الطماطم
3ملاعق كبيرة من سمن او زبده علي زيت
1بصله صغيره مفرومه
1فص صغير ثوم مهروس
2كوب شوربه او ماء مع مكعب مرق
1ملعقه كبيره معجون طماطم (اختياري )
طريقة عمل
نقوم بفرم البصل والثوم معا ونضعه علي الجانب نقطع الجزر الي مكعبات صغيره ونقشر البطاطس ونقطعها الي مكعبات صغيره
في حله علي حراره متوسطه نضع السمن ثم البصل والثوم وتقلب الي ان يزبل البصل ثم نضع البسله وتقلب بضعه دقائق ثم نضيف مكعبات الجزر الي ان الميه تنشف من البسله تماما ثم ترفع وتوضع جانبا
في حله اخري نضع عصير الطماطم والكمون المطحون علي حرارة متوسطه حوالي 25 دقيقه مع التقليب بين الحين والاخر حتي الطماطم تتسبك او الميه تنشف منها ثم نضيف حوالي 2كوب من الشوربه وتترك لتغلي بعد ما تغلي نضيف البصبح البسله والجزر وتغطي مع التقليب بين الحين الاخر ولو الشوربه قلت و(هيه لسه ما اتستوت نضيف حوالي 1كبشه في كل مره ) الي ان تكون البسله والجزر حوالي (3/4 سوي ) ثم نضيف البطاطس ولا نضيف شوربه علشان البطاطس بتنزل ميه بس لو الشوربه سميكه جدا يضاف القليل من الشوربه مع التقليب بين الحين والاخري الي ان تستوي البطاطس تماما وايضا البسله والجزر ثم تغرف في اطباق التقديم وتقدم مع الارز بالشعيريه
0 ملاحظات:
إرسال تعليق