الأحد، 1 ديسمبر 2013

بالفيديو طريقة عمل الباميه المجمدة علي الطريقة المصريه

طريقة عمل الباميه المجمدة علي الطريقة المصريه



المكونات :
1بصله صغيرة 
1فص ثوم كبير او 2فص ثوم صغير 
3ملاعق كبيرة سمن او زيت او زبده علي زيت 
2كوب من الباميه المجمده
11/2كوب من عصير الطماطم 
2كوب من الشوربه
1/2 ملعقة صغيرة من الكمون 
ملح وفلفل اسود حسب الحاجه 
1ملعقة كبيرة من معجون الطماطم (اختياري )
ليمون للتقديم 
طريقة عمل 
في الكبه او باستخدام مخرطه الملوخيه نفرم البصل مع الثوم حتي يصبح ناعم في حله علي حرارة متوسطه نضع السمن وخليط البصل مع الثوم ونقلب ثم نضيفالباميه المجمده ونستمر في التقليب حتي الميه تنشف منها تماما ثم توضع جانبا 
في حله اخري علي حرارة متوسطه نضع عصير الطماطم والكمون ويترك حتي يتسبك او الميه تنشف منه ثم نضيف الشوربه وتترك حتي تغلي ثم نضيف الباميه ونقلب ونضع الملح والفلفل الاسود وتغطي وتترك الي ان تستوي الباميه  تماما مع الحرص علي تزويدها بالشوبه بين الحين والاخر لو قلت الشوربه فيها الي تستوي الباميه  اي (ناخذ واحده ونضغط عليها وتهرس معنا بسهوله )ترفع من الحرارة وتغرف في اطباق التقديم ونعصر عليها الليمون وتقلب وتقدم مع الارز بالشعريه 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP