الأحد، 10 يونيو 2012

طريقه عمل كمبوت الخوخ بالمنزل


طريقه عمل كمبوت الخوخ بالمنزل

 

نجيب خوخ طازج ويكون جامد مش طرى ونغسلة كويس وبعدين


اولا نقشر الخوخ فى طريقتين ممكن تقشيرة عادى بالسكينة او زى الصورة كدة تغلى مية وتشيليها من على النار وتحطى الخوخ فيها خمس دقايق وبعدين فى ماء بارد مباشرة هتلاقوا القشرة بتطلع بسهولة جدا
 
 


 
  وبعدين نقطع الخوخ الى فصوص زى البرتقال بهذا 
الشكل
 
 
 ثم الى مكعبات حسب الرغبة
 او ممكن تقسمية الي نصفين وبالسكين نقسمة وبملعقة نشيل البذر 

حسب الرغبة
 
نكون مجهزين حلة على النار فيها ماء بيغلى مع اضافة السكر مفيش مقادير هنا حسب التذوق وتقريبا كمية الماء تكون كافية لتغطية الخوخ والسكر تحلية حسب الرغبة اول ما تغلى نضيف الخوخ
 
 
 
 
ثم نضيف الخوخ
واول ما يغلى هنلاحظ انة بيكون ريم او وش نشيلة بالمعلقة وبمجرد الانتهاء من نزع الريم نضيف الفانيليا ونطفى النار على طول يعنى بس 5 دقائق بعد ما الماء يغلى نصبى فى علبة او طبق عميق ونتركة يبرد وبعدين ندخلة التلاجة
 
 
 
 ودة شكلة النهائى يقدم فى اطباق فردية كنوع من الاطباق الباردة وبالهنا او يستعمل فى الترايفل او التورتات
 
 
 

 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP