طريقه عمل كمبوت الخوخ بالمنزل
طريقه عمل كمبوت الخوخ بالمنزل
نجيب خوخ طازج ويكون جامد مش طرى ونغسلة كويس وبعدين
اولا نقشر الخوخ فى طريقتين
ممكن تقشيرة عادى بالسكينة او زى الصورة كدة تغلى مية وتشيليها من على
النار وتحطى الخوخ فيها خمس دقايق وبعدين فى ماء بارد مباشرة هتلاقوا
القشرة بتطلع بسهولة جدا
وبعدين نقطع الخوخ الى فصوص زى البرتقال بهذا
الشكل
ثم الى مكعبات حسب الرغبة
او ممكن تقسمية الي نصفين وبالسكين نقسمة وبملعقة نشيل البذر
حسب الرغبة
نكون
مجهزين حلة على النار فيها ماء بيغلى مع اضافة السكر مفيش مقادير هنا حسب
التذوق وتقريبا كمية الماء تكون كافية لتغطية الخوخ والسكر تحلية حسب
الرغبة اول ما تغلى نضيف الخوخ
ثم نضيف الخوخ
واول
ما يغلى هنلاحظ انة بيكون ريم او وش نشيلة بالمعلقة وبمجرد الانتهاء من
نزع الريم نضيف الفانيليا ونطفى النار على طول يعنى بس 5 دقائق بعد ما
الماء يغلى نصبى فى علبة او طبق عميق ونتركة يبرد وبعدين ندخلة التلاجة
ودة شكلة النهائى يقدم فى اطباق فردية كنوع من الاطباق الباردة وبالهنا او يستعمل فى الترايفل او التورتات
0 ملاحظات:
إرسال تعليق