الأحد، 23 مارس، 2014

طريقة عمل الدونات




طريقة عمل الدونات 
المكونات

الوصفة دي من الوصفات اللي بيحبها الاطفل والكبار وطبعا كاي وحدة نفسها الوصفة تبقي زي وصفات الدونات اللي في المحلات وانا بقلك ان الوصفة دي زيها بطعمها بدوبنها اللي في الفم قبل البلع بملمسها بانتفخه بطروتها معظم الوصفات بعد بما تقلي وتبرد بجلد وتنشف دي لا وطعمها بيبقا احلي بس اهم حاجة لازم تمشي سواء علي المقادير او طريقة العمل
المكونات 
لعجينه الدونت
 1 و(1\8) كوب حليب، دافئ (اي بين 1كوب و1 و (1\4)كوب )
    4/1 كوب سكر
    4/ 21ملعقة شاي  الخميرة الجافة الفورية
    2 بيضة كبيرة كاملة ومخفوقة
    9ملاعق كبيرة زبدة غير مملحة ومذابه
    4 أكواب طحين لجميع الأغراض
    1/4 ملعقة ملح
  لصوص الفانيليا الملون :
    6 أكواب سكر مسحوق
    1 ملعقة صغيرة ملح
    1 ملعقة فانيليا
    1/2الي 3/2كوب من المياه البادره او الحليب البارد 
الوان طعام  اختياري
لصوص الفانيليا الساده :
3اكواب من السكر البودره 
1/2ملعقه صغيره من الملح 
1/2ملعقة صغيره من الفانيليا 
1كوب من الحليب البارد او الماء البارد 
لعمل  الشكولاته تزيين 
2 كوب سكر حلوانيات، منخول
1/2 كوب زبدة غير مملح
1/4 كوب الحليب كامل الدسم، تحسنت
1 ملعقة طعام من شراب الذرة الخفيفة
2 ملعقة شاي مستخرج الفانيليا نقية
4 أوقية حلو ومر الشوكولاته، المفروم
طريقة عمل 

 يوضع الحليب الدافيء في وعاء ثم يضاف الية السكر ويقلب حتي يذوب السكر تماما
 يضاف الخميرة الي خليط الحليب الدافيء ويقلب يترك لمدة 10دقائق
 في نفس الوقت تذوب الزبدة في الميكروويف او علي نار هادي حتي تذوب تقريبا ثم ترفع من الحرارة ونقلبها حتي تذوب تماما (اهم حاجة مكنش ساخنة )
يقلب البيض مع الفانيليا بالشوكه ثم يضاف الزبدة الدافئة والتاكد من ان الزبدة ليست ساخنة وتقلب حتي تختلط تماما مع البيض
 ثم يصب خليط البيض والزبده معا في وعاء المكسر مع الهوك العجين ويشغل علي سرعة متوسطه حتي يختلط لمده 1دقيقه او يعجن في وعاء عميق ويقلب  بمضرب البيض او بملعقه خشب لمده 1دقيقه 
يضاف خليط الحليب والخميرة الي خليط البيض والزبدة مع الخفق لبضعة دقائق حتي تتاكدي ان المكونات جميعا اختلطوا جيدا اويقلب باستخدام ملعقه خشب اذا لم يكن لديك المكسر تخفق المكونات لمدة 1دقيقة اخري 
 في نفس الوقت نضع في وعاء 4اكواب من الدقيق جميع الاغراض والملح ونقلب معا 
 يضاف الدقيق اثناء التشغيل حوالي 1/4الي 1/2كوب في كل مرة حتي تنتهي كمية الدقيق مع الخلط بعد كل اضافة مع كشط جوانب الوعاء حتي تنتهي كميه الدقيق وتختلط تماما لمده 5دقائق 
اذا كنتي لا تستخدمي المكسر يضاف الدقيق الي امكونات الرطبة 1/4-1/2كوب والتقليب بعد كل اضافة جيدا باستخدام ملعقة خشب قويه حتي تنتهي كميه الدقيق 

 ثم وقف الخلط وكشط الجوانب والقاع والخفق لمده 8دقائق اخري 
ثم يترك العجين ليرتاح لمده 10 دقائق بدون تغطيه ثم يوضع في وعاء مدهون بالزيت ويغطي بورق من البلاستيك ويوضع في الثلاجه لمده لاتقل عن 8 ساعات وتصل الي طوال الليل وحتي تصبح سهله الاستعمال والفرد 
تاني يوم ترش سطح بالدقيق ونرش القليل منه فوق العجين وباستخدام النشابه تفرد العجين بسماكه 1/2الي 1سم وتقطع 
وتقطع اما قطاعة الدونات قطاعة قطرها 7.5سم والقطاعة الصغيرة قطرها حوالي 2سم وتقطع ثم توضع علي صينية مفروشة بورق الخبز ومرشوشة بالقليل من الدقيق وترص وتغطي بمنشفة المطبخ او الشاي توضع في مكان دافيء لتخمر لمدة 1ساعة الي 1ساعة و15ددقيقة
 نفس الوقت نعمل صوص الفانيليا الساده نضع السكر البودرة والملح مع الحليب والفانيليا ونقلب ان يصبح الخليط ناعم وسلس وليس خفيف وتغطيتة بورق البلاستيك حتي لا ينشف الي حين استعمله 
لعمل صوص الفانيليا الملون 
في طبق نضع السكر البودرهوالملح والفانيليا والحليب ويقلب حتي يصبح الخليط ناعم وتقيل اتقل من سمك اللبن بقليل ثم يوزع بالتساوي علي الاطباق ونضع في كل طبق لون مع ترك طبق بدون تلوين ويغطوا الاطباق حتي لا تنشف 
في مقلاة عميقة بها زيت غزير توضع علي نار متوسطة لسخن دون الاحتراق 
عندما يسخن الزيت نضع اثنين من الدونت في الزيت حتي تتحول لونها الي ذهبي ثم تقلب علي الجانب الاخر حتي تصبح من الجانبين ذهبي توضع علي عدة مناشف ورقية حتي يتشرب الزيت يعني عدة 1الي5ثم تقلب علي الوجة الاخر ثم عد 1الي5 ثم تقلي باقي الدونات 
تزيين صوص الفانيليا الساده :
الي ان تنتهي الكمية كلها وبعد ان تتشرب المناشف الورقية الزيت توضع كل واحدة من الدونت في صوص الفانيليا الساده مع تغطيسه اكثر من نصفة في الصوص ثم توضع علي صينية ويمكن بعد تغطيسة اول مرة نقوم باعادة وضعة في الصوص تاني بعد ما ينشف او يمكن تزينة بالشكولاتة 

 تزيين صوص الفانيليا الملون :
تغمس كميه من الدونت في كل لون حسب الرغبه ويمكن وضع كل لون من الصوص في كيس تزيين صفير لعمل خطوط فوق الالوان 
لعمل تزيين الشكولاته:
باستخدام منخل ناعم ينخل مسحوق السكر في وعاء صغير؛ توضع جانبا. 
الجمع بين الزبدة والحليب، شراب الذرة، والفانيليا في قدر متوسطة الحجم على نار متوسطة الحرارة حتى تذاب الزبدة تماما تخفض الحرارة ويضاف الشكولاته وتقلب الي ان تذوب تماما ثم ترفع من الحرارة ويضاف السكر البودره وتقلب حتي تصبح ناعمه يمكن عمل به في حاله ان الشكولاته اصبحت متماسكه نضعها علي حماما ماء دافيء حتي تصبح ناعمه مره اخري وتغمس فيها الدونت 



0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP