الخميس، 5 ديسمبر 2013

طريقة عمل محشي الكرنب علي الطريقة المصرية

طريقة عمل محشي الكرنب علي  الطريقة المصريه



 المكونات
  (دي كمية صغيرة ممكن تزودي او تنقصي حسب حجم الكرنبة اللي هتعمليها )
1كرنب او ملفوف  متوسطة الحجم(طبعا انا معملتهاش كلها )  
1كوب ارز منقوع ومصفي  3/4كوب طماطم متسبكة 1ملعقة كبيرة معجون طماطم 1/4كوب من كزبرة و1/4البقدونس و1/4الشبت المفروم 1/2كوب من بصل المفروم  2ملعقة طعام من السمن او الزبدة +2ملعقة طعام زيت توابل المحشي ( كمون -كزبرة -فلفل اسود-ملح)انا مش بحب اكتر في التوابل علشان مفيش حاجة تغير من طعمة ودة طبعا رجع لكل واحدة والذوق والطعم اللي هية بتحبة شوربة دجاج -لحم -بط اللي موجود عندك شرائح بطاطس 
طريقة عمل 
لسلق الكرنب او الملفوف 
 في حلةبها ماء تترك لتغلي في نفس الوقت نقور راس الملفوف او الكرنب من الاسفل وهذه الطريقه فايدتها .. تسهيل نزع اوراق الملفوف وتفكيكها بعد السلق وووصل الماء الساخن الى قلب الملفوف بسرعه طبعا في حالة وضع الكرنبة كاملة في االمياة المغلية ثم نقوم بنزع الارواق وحدة وحدة بعد ان يتغير لونها والعرق ما ينكسر معاكي
اما الطريقة اللي انا استخدمتها بعد ازلة الجدر بقوم بنزع الاروراق وحدة وحدة ثم اضعها في المصفي ووحدة وحدة اضعها  في الحلة
طب نعرف انها جاهزة ازاي قبل ما تسلق نقوم بثني العرق  ينكسر معاكي  اما بعد السلق لا ينكسر ويمكن استخدام هذة الطريقة الكرنبة كبيرة في الحجم ثم توضع في المصفاة ثم نقوم بقطع العروق الغليظة(انا مش برميهم بحطهم في قاع الحلة ) ونلمهم مع بعض ونقطعة الي 3قطع طبعا علي حسب الحجم اللي انتي عايزه

لعمل حشو 
الطريقة دي انا بستخدمها علي طول اسهل واسرع واطعم في حلة نضع الطماطم تتسبك بعد ان تتسبك الطماطم كويس يوضع عليها معجون الطماطم (ولو كان عندك طماطم متسبكة جاهزة حطي معجون الطماطم وتوضع علي النار متوسطة )ثم يوضع الارز المصفي ويقلب تقليبة علي النارالي ان ينشف مع عدم تركة علي النار علشان مش يلزق في قاع الحلة  ثم يرفع من النار
 ثم ضيفي البصل المفروم والخضرة والسمن والزيت وقلبي كويس حتي يندمج الخليط والطماطم مع الارزثم الملح والتوابل

نقوم برص واما تستعملية في نفس اليوم او تضعيه في الفريزر الي حين الاستعمال 
لعمل محشي الكرنب او الملفوف 
بعد عمل الخلطة اما ان تضعي في قاع الحلة شرائح بطاطس او العروق ثم نقوم بحشو الكرنبة ازاي نقوم بفرد الورقة ووضع كمية صغيرة من الارز ولف الورقة كويس مع الضغط عليها عند الف او وضعها في طبق ولف الورقة ثم ترص في الحلة اهم حاجة يبقي الصف مساوي لبعضة ثم نضع علية طبق او تقل بيكون يتحمل الحرارة وتضع علي نار ونصب عليه الشوربةالساخنة ممكن نضيف نصف شوربة ونصف مية طبعا علي حسب الذوق لو الارز ملحةمظبوط لا تملحي الشوربة اوي يدوب تغطية ثم يغطي ويترك علي النار يغلي لمدة 6الي 10دقائق ثم تخفض عليها النار الي شعلة وتترك الي ان يستوي ثم ترفع من النار ونزيل الطبق او التقل ونغرفة في طبق التقديم مع السلطة الخضراء


0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP