الثلاثاء، 6 نوفمبر 2018

يوميات شري طريقة عمل السمسميه علي طريقة المحلات

يوميات شري طريقة عمل السمسميه علي طريقة المحلات 




المكونات 
154جرام من السكر العادي حوالي 3/4كوب 
75جرام من عسل الجلوكوز حوالي 5ملاعق كبيره 
25جرام من الماء حوالي 1ملعقه كبيره+1/2ملعقه كبيره 
200جرام من المسمسم النيء
ويفضل ونتيجه احسن وافضل واضمن انك تستعملي الجرامات للدقه
طريقة عمل 
في صينيه خبز تدهن جيدا بالزيت من القاع والجوانب والملعقه الخشب والنشابه 
في صينيه نضع السمسم في الفرن علي حرارة 180 درجه حتي تاخذ اللون الذهبي الفاتح 
في اثناء ذلك في حله نضع السكر والعسل الجلوكوز الماء ثم توضع علي نار علي حارة متوسطه  وتقلب حتي السكر يذاب تمام مسح الجوانب الواعاء بفرشاه  مبلله بماء علشان الخليط ميسكرش ومام الخليط يغلي نضع العصير الليمون مع ملاحظه السمسم في الفرن بين الحين والاخر
ونستمر في تقليب خليط السكر حتي يبدافي تغيير لونه  وعندها نخرج السمسم و ونضعه في طبق ونغطيه حتي لا يبرد وعندما ياخذ الخليط اللون الذبي الفاتح نخفض درجه الحرارة ونضع السمسم ثم نقلب بملعهق خشب مدهونه بالزيت ونستمر في التقليب حتي السكر يختلط بالسمسم تماما ثم بسرعه نضعه في الصينيه المدهونه او حتي علي سطح مدهون بالزيت ونبتدي نفرده اما بالنشابه وتكون مدهونه حتي يكون سطحه مساوي ونبدا في نقطيعه بالسكين مدهونه بالزيت ثم يتر ليبرد بعد ما يرد نبدا في تكسيره من بعضه ووضعه في وعاء محكم الغلق 
ملحوظه عند عمل السمسميه 
ان المكونات كلها موزونه وجاهزه وكل الادوات المستعمله مدهونه بالزيت النشابه والماعق الخشب 
وكوب به ماء وفرشاه قريبه منك علشان تمسحي جوانب حله اللي بها السكر 
ملحظه لسمسم في الفرن لو اتحمص قبل السكر وض=عه في طبق وتغطيته حتي لا يبرد لازم يكون دافيء

الأحد، 4 نوفمبر 2018

طريقة عمل كوكيز بطرقة سهله وسريعه

 طريقة عمل كوكيز بطرقة سهله وسريعه 

المكونات 
•½ كوب سكر ابيض ناعم
•¾ كوب سكر بني ناعم
•1 ملعقة صغيرة ملح
•½ كوب من الزبدة مذابه
•1 بيضة
•1 ملعقة صغيرة من خلاصة الفانيليا
•1¼ كوب دقيق لجميع الأغراض
•½ ملعقة صغيرة من بيكربونات الصودا
•2/3كوب من قطع الشوكولاته غامقه
•2/3 قطع الشوكولاته بالحليب اويكن استعمال الشكولاته الغامقه

طريقة عمل 

سخن الفرن علي حراره 180
 درجة مئوية
في وعاء نضع الدقيق والبيكربونات الصودا ويقلب معا ثم يوضع جانبا 
في وعاء اخر نضع السكر الابيض والبني ويقلب حتي يختلط ثم الزبده المذابه حتي الخليط يكون ناعم بدون كتل 
ثم نضيف البيض والفانيلا ويقلب حتي الخليط يصبح فاتح اللون باستخدام ملعقه مسطحه مثل خليط الكيك ثم ينخل خليط الدقيق كله مره واحده قم يقلب بملعقه مسطحه مع عدم المبالغه ف الخفق حتي لا يصح الكوكيز قاسي ثم يضاف قطع الشكولاته وثم يغطي بورق من البلاستيك نايلون لمده 30دقيقه علي الاقل وللحصول علي طعم اكثر تشبه طعم التوي واللون يترك طوال  الليل 
ثم باستخدام ملعقه الايس كريم تغرق وتوضع علي صينيه مفروشه بورقه من الخبز مع ترك مسافه بين كل واحده والاخري ثم توضع في الفرن وتترك لمده من 12الي 15دقيقه او حتي الحواف تبدا لونها يكون لونها بني تترك لمده 5دقائق ثم ترفع بسكين مسطح  حتي تبرد 

الاثنين، 13 أغسطس 2018

طريقة تخزين الطماطم في البيت بطريقة سهله

طريقة تخزين الطماطم في البيت بطريقة سهل

المكونات
طماطم تكون حمراء اي كميه 
طريقه عمل 
نغسل الطماطم جيدا ثم توضع في حله كبيره بحيث نستطيع ان نغلق الحله ثم نضع كميه من الماء مش كتير لو بتعملي مثلا مثلا 3كيلو يبقي تحطي 1/4 كوب او اقل كمان علشان طماطم بعد شويه هتنزل ميه ثم توضع علي نار متوسطه منخفضه ةتغطي الحله وتترك لغايه لما تغلي غلوتين بظبط ثم ترفع من النار ونكون حطين مصفاه وتصب الطماطم في المصفاه اما تترك لتبرد او يمكن ان نكمل شغلنا ان نضع الطماطم في الخلاط وتضرب حتي تصبح ناعمه جدا ثم تصب في مصفاه ذات ثقوب ضيقه وتصفي جيدا وهكذا حتي تنتهي كميه الطماطم كلها ثم تترك لتبرد وتوضع في الاكياس وتوضع في الفريزر لحين الاستخدام 

الاثنين، 30 يوليو 2018

طريقه عمل البقسماط في البيت

طريقه عمل البقسماط في البيت

المكونات 
1/2كيلو دقيق 
100مل زيت حوالي 1/2كوب 
200مل ماء طبعا الماء علي حسب نوع الدقيق انا اخذ حوالي 1/2 كوب زياده دطبعا مش بحطها مره واحده 
1/2ملعقه صغيره خميره 
1ملعقه صغيره سكر 
1م/ص ملح 
سمسم +حبه البركه 
طريقة عمل 
في وعاء نضع الماء الدافيء والسكر والخميرهوتترك تتفعل في اثناء ذلك في وعاء المكسر او في وعاء عادي نضع الدقيق والزيت اما (يبس ) باستخدام اليد حتي يصبح مثل قشور السمك او يخفق في المكسر باسنخدام اداه الكف لمده 2دقيقه  ثم نغير الاداه ونستخدم الخطاف ثم يضاف خليط الماء بالخميره ويعجن حتي تتكون عجين ثم نضيف الملح ثم تعجن علي سرعه متوسطه حتي تتكون عجينه ناعمه  ثم توضع في وعاء وتترك لتخمر لمده لا تقل عن 30دقيقه ثم علي سطح العمل تعجن مره اخري وتشكل كره ثم تقسم الي نصفيه وناخذ النصف الاخري ويغطي والنصف الاول نضغط عليه حتي يفرد قليل ويكون شكله شبه مستطيل ثم باستخدام السكين يقطع الي شرائح ثم توضع علي صينيه وتوضع جانبا ثم ناخذ اول قطعه وياستخدام راحه اليد تفرد علي شكل اسطونه مع الضغط الخفيف عليها من المنتصف الي الاطراف (انا خلتها رفيعه علشان اما تخمر مش تتخن اووي انتي علي حسب الرغبه )اوذا كانت طويله قطع الي نصفين وتفرد ثم علي حرف سطح العمل نرش سمسم غير محمص بطول العجينه وتبرم العجين فوق البقسماط حتي السممسم يغطي العجين تماما ثم ترص في صينيه مدهونه بالزيت ونستمر في تشكيل العجين عتي الصينيه تملاء ثم تترك لتخمر مره اخري لمده من 15دقيقه الي 30دقيقه ثم توضع في فرن هادي علي حراره 150درجه اخد في الفرن حوالي 1الاربع ثم يرفع ويترك ليبرد 

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP