السبت، 29 أبريل 2023

لو انتوا من عشاق السينابون فاتكم كتير لو مجربتوش السينابون بحشو اللوتس والقرفه

 لو انتوا من عشاق السينابون فاتكم كتير لو مجربتوش السينابون ببحشو الللوتس والقرفه




المكونات 

1كوب من الحليب الدافي 

2و1/2ملعقه صغيره من الخميره 

6ملاعق كبيره من الزبده في درجه حرارة الغرفه 

1/2كوب من السكر 

1ملعقه صغيره من الملح 

2بيضه +فانيلا

4و1/4كوب من الدقيق 

للحشو:1/2كوب من الزبده في درجه حراة الغرفه

1كوب من السكر بني او ابيض 

2ملعقه كبيره قرفه 

1/2كوب من زبده اللوتس 

طريقه عمل 

في وعاء المكسرنضع الدقيق والزبده والسكر والخميره والبيض والفانيلا والملح والحليب الدفيء وتعجن علي سرعه متوسطه لمده 7دقائق (يمكن ان تعجن باليد لمده 10دقائق )تشكل كره وتوضع في وعاء وتغطي وتتك ف مكان دافيء لمده من 45الي1ساعه 

لتحضير الحشو

في وعاءء ونضع كل مكونات الحشو معا وتقلب حتي تختلط تماما وتوضع جانبا 

لعمل السينابون :بعد ان تخمر العجين ترفع من الوعاء وتعجن قليلا وتوشع عل سطح مرشوش بالقليل من الدقيق وتففرد بالنشابه مسستطيل 16في24سم وتوضع الحشو وتلف وتغلق جيدا وتقطع حجم القطعه اختياي (2ونصف سم )وترص فيي صينه مدهونه وتترك مسافه بين كل واحده والاخري حوالي 2سم وتترك لتخمرحوالي 45دقيقه في اثناء ذلك نشغل الفرن علي حرارة 180درجه بعد ان تخمر العجين تدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي توضع الصوص الجبنه عليها وللوتس وتقدم 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP