لو انتوا من عشاق السينابون فاتكم كتير لو مجربتوش السينابون بحشو اللوتس والقرفه
لو انتوا من عشاق السينابون فاتكم كتير لو مجربتوش السينابون ببحشو الللوتس والقرفه
المكونات
1كوب من الحليب الدافي
2و1/2ملعقه صغيره من الخميره
6ملاعق كبيره من الزبده في درجه حرارة الغرفه
1/2كوب من السكر
1ملعقه صغيره من الملح
2بيضه +فانيلا
4و1/4كوب من الدقيق
للحشو:1/2كوب من الزبده في درجه حراة الغرفه
1كوب من السكر بني او ابيض
2ملعقه كبيره قرفه
1/2كوب من زبده اللوتس
طريقه عمل
في وعاء المكسرنضع الدقيق والزبده والسكر والخميره والبيض والفانيلا والملح والحليب الدفيء وتعجن علي سرعه متوسطه لمده 7دقائق (يمكن ان تعجن باليد لمده 10دقائق )تشكل كره وتوضع في وعاء وتغطي وتتك ف مكان دافيء لمده من 45الي1ساعه
لتحضير الحشو
في وعاءء ونضع كل مكونات الحشو معا وتقلب حتي تختلط تماما وتوضع جانبا
لعمل السينابون :بعد ان تخمر العجين ترفع من الوعاء وتعجن قليلا وتوشع عل سطح مرشوش بالقليل من الدقيق وتففرد بالنشابه مسستطيل 16في24سم وتوضع الحشو وتلف وتغلق جيدا وتقطع حجم القطعه اختياي (2ونصف سم )وترص فيي صينه مدهونه وتترك مسافه بين كل واحده والاخري حوالي 2سم وتترك لتخمرحوالي 45دقيقه في اثناء ذلك نشغل الفرن علي حرارة 180درجه بعد ان تخمر العجين تدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي توضع الصوص الجبنه عليها وللوتس وتقدم
0 ملاحظات:
إرسال تعليق