الخميس، 10 فبراير 2022

بطاطس سميل فيس او البطاطس الضاحكه

 المكونات 





600جرام من البطاطس الصغيره تغسل وتقسم الي نصفين 

ملح فلفل اسود نشا حسب الحاجه 

زيت للقلي 

طريقة عمل 

نضع البطاطس في حله وتغطي بالماء ونضع القليل من الملح وتوضع علي نار حتي تستوي تماما وتصبح طريه جدا ترفع من النار وتصفي من الماء وتترك لتبرد وتقشر ثم باستخدام قعر بالكوب او هراسه البطاطس حتي يصبح البطاطس ناعمه جدا ثم تتبل بالملح والفلفل الاسود ونشا كميته حسب الحاجه بمعني نضع كميه تدرجيا مع العجن بعد كل اضافه من النشا حتي تتكون عجين لا تلتصق باليد ثم ثم علي سطح مرشوش بالنشا نفرد العجين البطاطس بااستخدام النشابه حتي تصبح سمكها رفيع ثم تقطع باستخدام قطاعه دائريه او كوب ثم باستخدام الشليموه او شفاطه نعمل العين ثم باستخدام ملعقه نعمل الفم وهكذا حتي تنتهي الكميه ونشكل العجين كله 

في مقلاه علي حراره متوسطه نضع الزيت حتي يسخن ثم نضع قطع العجين البطاطس وتترك حوالي 1دقيقه حتي تتماسك ثم تقلب بين الحين الاخر حتي تاخذ اللون الذهبي ثم ترفع علي مناشف ورقيه وتقدم ساخنه مع الكاتشب

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP