طريقة عمل بطاطس محشيه باللحمه المفرومه
طريقة عمل بطاطس محشيه باللحمه المفرومه
المكونات
12بطاطس ضغيره وبيضويه
200-250جرام لحمه مفرومه معصجه
1كوب من طماطم
2ونصف كوب من الماء (او علي حسب حجم الصينيه )
2ملاعق كبيره من معجون الطماطم
للتزيين
شرائح بصل +شرائح فلفل اخضر +شرائح طماطم
طريقة عمل
لتعصيج اللحم
في مقلاه نضع السمن وثم البصل المفروم ويقلب حتي يزبل ثم نضع اللحم ونقلب حتي يصبح كله لونه بني ثم نضيف الفلفل الاسود والملح والتوابل وتقلب حتي تستوي تماما ثم توضع جانبا لتبرد
نجيب البطاطس وتقشر وتوضع في ميه ثم نقوم بتقوير البطاطس وتوضع في الميه نتهي الكميه حتي كميه كلها ثم تصفي من الماء وتقلي في الزيت او سمن علي حسب الرغبه وتقلي حتي تكون لونها ذهبي فاتح من جميع الجهات وترفع وتوضع علي مناشف ورقيه ثم تقلي الحشو الي ان ياخذ لو ذهبي ثم يرفع ايضا وتترك البطاطس الي ان تبرد ثم تحشي باللحم المفروم وتملاء الي الاخر وهكذا حتي تحشي جميعا
في وعاء نضع الطماطم ونضع فوقها الماء ومعجون الطماطم ثم تتبل عصير الطماطم بالملح والكمون والفلفل الاسود وتوضع جانبا
في صينيه بيركس او عاديه نضع شرائح البصل والفلفل وحشو البطاطس المقلي والطماطم ثم ترص البطاطس ونضيف عصير الطماطم حتي يغطي 3/4البطاطس ثم توضع في الفرن حوالي 40الي 45دقيقه او الي ان تصبح البطاطس طريه مستويه والوش يحمر ويمكن تذويدها بالماء اذا احتاجت ترفع من الفرن وتقدم مع الخبز او الارز
المكونات
12بطاطس ضغيره وبيضويه
200-250جرام لحمه مفرومه معصجه
1كوب من طماطم
2ونصف كوب من الماء (او علي حسب حجم الصينيه )
2ملاعق كبيره من معجون الطماطم
للتزيين
شرائح بصل +شرائح فلفل اخضر +شرائح طماطم
طريقة عمل
لتعصيج اللحم
في مقلاه نضع السمن وثم البصل المفروم ويقلب حتي يزبل ثم نضع اللحم ونقلب حتي يصبح كله لونه بني ثم نضيف الفلفل الاسود والملح والتوابل وتقلب حتي تستوي تماما ثم توضع جانبا لتبرد
نجيب البطاطس وتقشر وتوضع في ميه ثم نقوم بتقوير البطاطس وتوضع في الميه نتهي الكميه حتي كميه كلها ثم تصفي من الماء وتقلي في الزيت او سمن علي حسب الرغبه وتقلي حتي تكون لونها ذهبي فاتح من جميع الجهات وترفع وتوضع علي مناشف ورقيه ثم تقلي الحشو الي ان ياخذ لو ذهبي ثم يرفع ايضا وتترك البطاطس الي ان تبرد ثم تحشي باللحم المفروم وتملاء الي الاخر وهكذا حتي تحشي جميعا
في وعاء نضع الطماطم ونضع فوقها الماء ومعجون الطماطم ثم تتبل عصير الطماطم بالملح والكمون والفلفل الاسود وتوضع جانبا
في صينيه بيركس او عاديه نضع شرائح البصل والفلفل وحشو البطاطس المقلي والطماطم ثم ترص البطاطس ونضيف عصير الطماطم حتي يغطي 3/4البطاطس ثم توضع في الفرن حوالي 40الي 45دقيقه او الي ان تصبح البطاطس طريه مستويه والوش يحمر ويمكن تذويدها بالماء اذا احتاجت ترفع من الفرن وتقدم مع الخبز او الارز
0 ملاحظات:
إرسال تعليق