بالفيديو طريقه عمل زجاجه جلي كولا عملاقة
طريقه عمل زجاجه جلي كولا عملاقة
المكونات
زجاجه كوكا كولا حجمها 400مل
300مل من مشروب الكوكا كولا
60 جرام من الجلاتين من غير طعم
1/2 كوب من الماء
لجلي اعلي الزجاجة الجلي الملون
3اكياس من الجلاتين من غير طعم او غير منكهه حوالي 30 جرام او 2ملاعق كبيره
1كيس من الجلو المنكهه (بطعم الليمون الاصفر )حوالي (85-90جرام)
300مل من الماء العادي
طريقة عمل
لعمل قالب الجلي
تقطع الزجاجه باستخدام مقص قوي حاد مع ترك راس الزجاجه سليمه وانستعملها كقالب ثم يوضع علي طبق مسطح ويوضع تحت القالب فوطه نظيفه (لمزيد من التفاصيل عن طريقة تقطعها يجب مشاهده الفيديو )
لعمل جلو الكولا
في وعاء نضع مشوب الكولا مع تقليبه حتي الصودا تروح تماما
في مقلاه صغيره نضع الماء ويرش فوقه الجلاتين ويقلب حتي يختلط ثم يترك حتي يتماسك ثم يوضع علي النار علي حرارة منخفضه مع التقليب المستمر حتي يذوب الجلاتين تماما
ثم يصب الجلاتين الساخن علي مشوب الكولا ويقلب جيدا حتي نتاكد انهم اختلطوا جيدا ثم نقلب الخليط وباستخدام ملعقه شوربه ناخذ من الوش نقلل من الرغوي ونضعها في القالب ونستمر في وضعها باستخدام الملعقه حتي يصل الخليط الي منتصف راس الزجاجه (شاهد الفيديو ) ثم يوضع في الثلاجه لمده 1ساعه او الي ان يتماسك
بعد الساعه
نعمل جلي الاصفر
في مقلاه صغيره نضع الماء والجلاتين والجلو بطعم الليمون الاصفر ويوضع علي النار علي حرارة منخفضه مع التقليب المستمر حتي الجلاتين يذوب تماما ثم يرفع من النار
ثم نخرج الزجاجه من الثلاجه ثم باستخدام سكين تقطع ناحيه الغطا حوالي ربع ونفتح الغطا لازاله الجلي تماما ثم نقوم بوضع الجلي الاصفر باستخدام ملعقه من الناحيه الفارغه بعد اقفال الغطا حتي تصل للمنتصف ثم توضع في الثلاجه لمده 1ساعه او الي ان تتماسك
بعد ان تتماسك باستخدام اصابه اليد وبرفق نحرر الجلي من الحروف الملاصقه للقالب ثم نفتح غطا وبحرص نخرج الجلي ويوضع في طبق
ملحوظه :
ممكن استعمال اي طعم حسب الرغبه
لو انتوا عايزيين نسبه السكر فيها عاليه استعملوا البيبسي لان الماده المميزه في الكوكا كولا هي الفانيلا وليست السكر
المكونات
زجاجه كوكا كولا حجمها 400مل
300مل من مشروب الكوكا كولا
60 جرام من الجلاتين من غير طعم
1/2 كوب من الماء
لجلي اعلي الزجاجة الجلي الملون
3اكياس من الجلاتين من غير طعم او غير منكهه حوالي 30 جرام او 2ملاعق كبيره
1كيس من الجلو المنكهه (بطعم الليمون الاصفر )حوالي (85-90جرام)
300مل من الماء العادي
طريقة عمل
لعمل قالب الجلي
تقطع الزجاجه باستخدام مقص قوي حاد مع ترك راس الزجاجه سليمه وانستعملها كقالب ثم يوضع علي طبق مسطح ويوضع تحت القالب فوطه نظيفه (لمزيد من التفاصيل عن طريقة تقطعها يجب مشاهده الفيديو )
لعمل جلو الكولا
في وعاء نضع مشوب الكولا مع تقليبه حتي الصودا تروح تماما
في مقلاه صغيره نضع الماء ويرش فوقه الجلاتين ويقلب حتي يختلط ثم يترك حتي يتماسك ثم يوضع علي النار علي حرارة منخفضه مع التقليب المستمر حتي يذوب الجلاتين تماما
ثم يصب الجلاتين الساخن علي مشوب الكولا ويقلب جيدا حتي نتاكد انهم اختلطوا جيدا ثم نقلب الخليط وباستخدام ملعقه شوربه ناخذ من الوش نقلل من الرغوي ونضعها في القالب ونستمر في وضعها باستخدام الملعقه حتي يصل الخليط الي منتصف راس الزجاجه (شاهد الفيديو ) ثم يوضع في الثلاجه لمده 1ساعه او الي ان يتماسك
بعد الساعه
نعمل جلي الاصفر
في مقلاه صغيره نضع الماء والجلاتين والجلو بطعم الليمون الاصفر ويوضع علي النار علي حرارة منخفضه مع التقليب المستمر حتي الجلاتين يذوب تماما ثم يرفع من النار
ثم نخرج الزجاجه من الثلاجه ثم باستخدام سكين تقطع ناحيه الغطا حوالي ربع ونفتح الغطا لازاله الجلي تماما ثم نقوم بوضع الجلي الاصفر باستخدام ملعقه من الناحيه الفارغه بعد اقفال الغطا حتي تصل للمنتصف ثم توضع في الثلاجه لمده 1ساعه او الي ان تتماسك
بعد ان تتماسك باستخدام اصابه اليد وبرفق نحرر الجلي من الحروف الملاصقه للقالب ثم نفتح غطا وبحرص نخرج الجلي ويوضع في طبق
ملحوظه :
ممكن استعمال اي طعم حسب الرغبه
لو انتوا عايزيين نسبه السكر فيها عاليه استعملوا البيبسي لان الماده المميزه في الكوكا كولا هي الفانيلا وليست السكر
0 ملاحظات:
إرسال تعليق