الخميس، 3 يناير، 2013

طريقة عمل خبز او عيش الدوكة النوبي بالصور


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

طريقة عمل خبز او عيش الدوكة

هذا النوع من الخبز متوارث فى النوبيين منذ قديم الازل واحنا بنحب نعمله فتة باللبن والسكر ويمكن اكله مع الجبن والفول ويمكن عمله فتة مع العدس الاصفر
ومنه نوعين :نوع غير مخمر وده اللى هاعمله النهاردة
والنوع التانى مخمر

ده شكل صاج الدوكة اللى بنخبز عليه وهو من الحديد الزهر الثقيل



باحضر طبق به ماء ابلل يدى به لانى بافرد العجين بايدى على الصاج واغسل ايدى فيه



المقادير والطريقة:
طحين (دقيق) +قليل من الملح + ماء عادى
**نخلط بحيث نحصل على عجينة مثل عجينة الكيك او اخف قليلا (شبه سايلة)
**نصب قليل على الصاج ونفرد بيدنا او بمغرفة (للى تخاف) ونتركه حتى تجف قليلا ثم تقلب على الوجه الاخر لا نتركها تحمر





هنا عملت فتة باللبن(الحليب) والسكر بنموووووت فيها

ودى طريقة تقديمه بنطويه ونقدمه



مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP