السبت، 13 مايو 2023

3مكونات بس صينيه اجمد صينيه فراخ مشويه مع بطاطس متبله

3مكونات بس صينيه اجمد صينيه فراخ مشويه مع بطاطس متبله



المكونات

1فرخه كامله مقطعه الي نصفين 1/2كوب من الخل 2ملاعق كبيره معجون طماطم 1علبه من الزبادي 2ملاعق كبيره عصير ليمون 2 اختياري ملاعقق كبيره من لصلصه 1ملعقه صغيره ثوم

زيت حوالي 1/4 كوب

شرائح بطاطس 1بصله مقطعه الي مكعبات فلفل اخضر واحمر مقطع الي مكعبات

طريقة عمل

نقطع الدجاج ونظفه كويس اوووي ثم في كبيه نضع الخل والزبادي ومعجون الطماطم والثوم والزيت ويهرس ناخذ حوالي 1/3 كو من التتبلييه وتوضع جانبا ثم يوضع ف وعاء ونضع الصلصه وتقلب معا ونضع قطع الدجاج وتغطي جيدا ثم تغطي وتترك لمده 1ساعه ويفضل طوال الليل تاني يوم نضع شرائح البطاطس والبصل والفلفل ونضع عليها التتبيله وتقلب جيدا م ترص في الصينيه ونرص الفاخ علي الوش وتدخل الفرن المسخن مسبقا عل حرارة 190درجه حتي تستوي وتاخذ اللون الذهبي الاحمر الجميل وتقدم ساخنه

السبت، 29 أبريل 2023

لعشاق الشكولاته كيك شكولاته الهشه بكرييمه الشكولاته وصوص الشكولاته

لعشاق الشكولاته كيك شكولاته الهشه بكرييمه الشكولاته وصوص الشكولاته



المكونات 

2بيض كبيره وفانيلا 1/3كوب سكر ملعقه صغيره بيكنج بود 7جرام 1كوب دقيق 2ملاعق كبيره كاكاو 1/4كوبب بندق مجروش اختياري ملاعق كبيره شكولت شبس 1/3كوب زيت 1/3كوبب حليب لسقي الكيك 1/2كوب حليب مع كاكاو مع سكر للتزين 2ملاعق كاكاو 1/4كوب ماء او حليب بارد 1/2كوب كريم شانيه بودره 3/4كوب حليب او ماء بارد سكر بودره صوص الشكولاته او جناش
طريقه عمل
سخن اللفرن علي حراره 180درجه يدهن القلب 20في 32سم بالزبده
ف وعاء نضع الدقيق والكاكاو والبودروالبندق وقطع الشكولاته وتقلب معا
في وعاء نضع البيض والفانيللا والسكر وباستخدام مضرب البيض علي سررعه عالليه تخفق لمده 5دقائق ثم نضع الزيت والحليب وتخفق حتي يختلط
نضع خليط الدقق ويقلب جيدا حتي الخليط يصبح ناعم يصب في صينيه وتدخل الفرن حتي يستوي 25دقيقه تترك لتبرد
في اثنا ذلك نخفق الكريمه مع اكاكاو والحليب حتي يتماسك يوضع عليي وش الكيك وتدخل الثلاجه
لعمل الجناش نسخن 200مل كريمه حتي تسخن ونضع عليها 100جرام شكولاته دارك وتقلب جدا حتي تذوب اللشكوللاته تترك لتبرد قليلا م تصب فوق الكيك وتفرد وتوضع في الثلاجه حتي يتماسك جناش وتقطع وتقدم

اسرع او سسهل مكرونه محمره بالطماطم بدون سلق او تسبيك

 اسرع او سسهل مكرونه محمره بالطماطم  بدون سلق او تسبيك




المكونات 


هي وصفة مشهورة جدا في مصر خاصة في الصعيد يمكن بعض المناطق لايفضلون سلق المكرونة هذة الوجبة اهداء لكل عروسة او زوجة جديدة في المطبخ وانتظروا باقي الوصفات بالشرح والخطوات المصورة ولو انتي مش فاضية وتعبانة وعيزة تعملي اكل بسرعة لابنك او ابنتك فهي وجبة مثالية واسال مجرب المقادير 2 كوب ونصف من مكرونة اي نوع حسب الرغبة شوربة او ماء انا بعملها بالماء كوب من طماطم ونصف مضروبه في الخلاط الطماطم يمكن استخدام معجون طماطم لكن الطازجة افضل بكتير ملح وفلفل اسود 5م ك زيت او سمن حسب الرغبة او الاثنين معا طريقة التحضير 1- يسخن الزيت و السمن في حلة نضيف المكرونة ونقلب ذي طريقة اللسان عصفور لحد ما تصبح ذهبية اللون 2- نضيف الطماطم ونقلب ونضيف الفلفل الاسود وبعدين نضيف الماء حتي تغطي المكرونة وكلما زادت الشوربة بتبقي احلي نضيف الملح نتركها لغاية ما تتشرب وبعدين نهدي النار 10الي15دقيقة وتبقي جاهزة تقدم مع الكبدة والمشاوي وغيره

لو انتوا من عشاق السينابون فاتكم كتير لو مجربتوش السينابون بحشو اللوتس والقرفه

 لو انتوا من عشاق السينابون فاتكم كتير لو مجربتوش السينابون ببحشو الللوتس والقرفه




المكونات 

1كوب من الحليب الدافي 

2و1/2ملعقه صغيره من الخميره 

6ملاعق كبيره من الزبده في درجه حرارة الغرفه 

1/2كوب من السكر 

1ملعقه صغيره من الملح 

2بيضه +فانيلا

4و1/4كوب من الدقيق 

للحشو:1/2كوب من الزبده في درجه حراة الغرفه

1كوب من السكر بني او ابيض 

2ملعقه كبيره قرفه 

1/2كوب من زبده اللوتس 

طريقه عمل 

في وعاء المكسرنضع الدقيق والزبده والسكر والخميره والبيض والفانيلا والملح والحليب الدفيء وتعجن علي سرعه متوسطه لمده 7دقائق (يمكن ان تعجن باليد لمده 10دقائق )تشكل كره وتوضع في وعاء وتغطي وتتك ف مكان دافيء لمده من 45الي1ساعه 

لتحضير الحشو

في وعاءء ونضع كل مكونات الحشو معا وتقلب حتي تختلط تماما وتوضع جانبا 

لعمل السينابون :بعد ان تخمر العجين ترفع من الوعاء وتعجن قليلا وتوشع عل سطح مرشوش بالقليل من الدقيق وتففرد بالنشابه مسستطيل 16في24سم وتوضع الحشو وتلف وتغلق جيدا وتقطع حجم القطعه اختياي (2ونصف سم )وترص فيي صينه مدهونه وتترك مسافه بين كل واحده والاخري حوالي 2سم وتترك لتخمرحوالي 45دقيقه في اثناء ذلك نشغل الفرن علي حرارة 180درجه بعد ان تخمر العجين تدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي توضع الصوص الجبنه عليها وللوتس وتقدم 

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP