الثلاثاء، 9 سبتمبر 2014

بالفيديوطريقة عمل مخلل الليمون بالعصفر وحبه البركه

طريقة عمل مخلل الليمون بالعصفر وحبه البركه 



المكونات 
1كيلو من الليمون الاصفر كبير الحجم 
500جرام او نصف كيلو من الليمون للعصر حوالي 2كوب من عصير الليمون او 1كوب من عصير الليمون ونكمل الباقي ماء مع وضع حوالي 2ملاعق كبيره من الخل علي الخليط )
3ملاعق كبيره حبه البركه 
6ملاعق كبيره عصفر 
5ملاعق كبيره ملح 
1/3كوب جزره مبشوره 
1ملعقة كبيره فلفل احمر مجروش 
1/2كوب من الزيت او علي حسب الحاجه 
طريقة عمل 
يغسل 1كيلو من الليمون جيدا ويوضع في حله ويغطي باللماء جيدا ثم يغسل نصف كيلو الليمون ويعصر في علبه ويحتفظ بعصير الليمون في الثلاجه لحين الاستعمال 
ناخذ قشر الليمون ونضعه في الحله مع اللليمون السليم ويكون متغطي بالميه ثم نضع الحله علي حرارة متوسطه حتي يغطي الليمون مع القشر (غلوه واحده )
ثم يرفع من النار ونصفيه ونرمي الميه ونضعه في وعاء عميق ويغطي بالماء مع تغير الماء عليه لمده 2يوم 
ثم نصفيه من الميه ونضعه في مصفاه  ثم في طبق نضع الجزر المبشور حبه البركه والعصفر والملح والفلفل الحار المجروش ويقلب معا ويشق كل ليمونه الي اربع دون فصلهم ثم يوضع الحشو داخل الليمون 
ونرص في البرطمان لغاية مانخلص مع وضع بين طبقات الليمون قرون الفلفل الحار او بارد ولاننسي نضع قشرالليمون
وبعد ما نخلص رص الليمون والقشر نضع عصير الليمون حتي يغطي سطح الليمون مع ترك جزء لوضع الزيت ونضع الزيت لغايه لما الزيت يغطي الليمون  تماما ثم نغلق البرطمان كويس جدا ونقلبه ثم يوضع في صينيه ويترك لمده من اسبوع الي 10 ايام انا فتحته بعد اسبوع لاقيته استوي 
ملحوظه
في حاله ان عصير الليمون لم يكن كافي لتغطيه الليمون نكمله بماء ونضع عليه حوالي 2ملاعق كبيره خل 
في حاله لو كان البرطمان كبير علي كميه الليمون يمكن ان نكمل مليء البرطمان بكميه من قرون الفلفل الحار او البارد 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP