بالفيديو طريقة عمل التورتيلا الحاره
طريقة عمل التورتيلا الحاره
المكونات
لعمل عجينة التورتيلا :
المكونات
لعمل عجينة التورتيلا :
22/1كوب دقيق جميع الاغراض
4/1م/ص بيكنج بودر
ذرة ملح
4/1 كوب سمن نباتي يمكن استخدام (زيت عباد الشمس حوالي 1/4كوب)
4/1م/ص بيكنج بودر
ذرة ملح
4/1 كوب سمن نباتي يمكن استخدام (زيت عباد الشمس حوالي 1/4كوب)
2قرن من الفلفل الاحمر الاخضر الحار
1ملعقة صغيرة من الفلفل الحار المجروش
1ملعقة كبيرة كركم
1/2ملعقة صغيرة كاري(اختياري)
1/4 ملعقة صغيرة بابريكا (اختياري )
4/1كوب ماء دافي قليلا للعجن (ممكن يزيد او يقل حسب نوع الدقيق)
4/1كوب ماء دافي قليلا للعجن (ممكن يزيد او يقل حسب نوع الدقيق)
طريقة عمل
•يفرم الفلفل الاحمر والاخضر حتي يصبح ناعم ويوضع جانبا في وعاء عميق يوضع الدقيق مع البودر مع والملح ويقلب ثم يوضع والفلفل الاحضر والاحمر المفروم والفلفل الحار المجروش والكركم والكاري (ان استعمل )ويقلب جيدا ثم يوضع وسمن اوالزيت اما عن طريق اليد او هراسه البطاطس اليدوي نقوم بفرك خليط الدقيق مع السمن او الزيت حتي يصبح مثل فتات ( crumbly) لو كان الخليط بعد الفرك في اجزاء منه مش مفتت يمكن اضافة 1ملعقة كبيرة من السمن او الزيت ويفرك حتي يصبح الخليط مففت مثل فتات الخبز ثم يضاف الماء دافي قليلا تدريجيا مع العجن الي تصبح عجينة طرية ناعمة الملمس تشكل علي هيئة كورة وتغطي بمنشفة مطبخ او رق بلاستيك وتترك لترتاح من 10الي 15دقيقة ثم تقطع الي 12كور صغيرة الحجم لو انتي عايز التورتيلا حجمها صغير اما لو كنتي عايزة التورتيلا حجمها معقول تقطع كور الي 8قطع (حسب الرغبه ) ثم تشكل كور توضع في صينية الي ان تنتهي الكمية تغطي بورق البلاستيك علشان الوش ما ينشف
علي سطح ترش بالقليل من الدقيق وتفرد العجينة بالنشابه لتكون شكل دائرة وتكون رقيقة جدا
علي سطح ترش بالقليل من الدقيق وتفرد العجينة بالنشابه لتكون شكل دائرة وتكون رقيقة جدا
• تسخن المقلاه ثم ندهن المقلاة بالزيت باستخدام فرشاه ثم توضع العجينة وبعد مرور 1دقيقة تظهر الفقاعات او الي ان يتغير لونها قليلا تقلب علي الجهه الاخري لمدة 1دقيقه اخري ترفع وتوضع في طبق مغطي بورق البلاسيك للحفاظ عليها وتكرر في باقي العجين بس اهم حاجة لازم اول ما نرفعة من النار يغطي فورا علشان ما ينشف
•نصيحه
•1-فرد كميه العجين كلها باستخدام مناشف مطبخ او ورق خبز توضع العجين الفرود وفوقه منشفة او ورق الخبز وعجين وفرود ومنشفة وورق خبز وهكذا الي ان تنتهي الكميه والغرض من ذلك هو التسويه مرة واحدة
•2-لو هتستعملوا الزيت لا تتركوا الخبز يتغير لونه اوي او ما نحس ان الخبز استوي حتي او لونه ابيض مش عجين نقلبه (لان الزيت بخلي العجينه تنشف بسرعه لو احمرت
3- يمسح المقلاه بعد كل مره بالقليلا من الزيت
0 ملاحظات:
إرسال تعليق