الأحد، 13 أغسطس 2023

اخف واسهل بركينو بانكيك بصوص الشكولاته

اخف واسهل بركينو بانكيك بصوص الشكولاته 









1كوب من دقيق
 1كوب من الحليب
 1بيضه وفنايلا 
2ملاعق كبيره زبده مذابه
 2ملاعق كبيره سكر
 2ملاعق صغيره بيكنج بودر
 1/4ملعقه صغيره ملح 
نسسيت اقول ان سبيت العجين حوالي 10دقائق قبل التسويه


الثلاثاء، 1 أغسطس 2023

اسرع مافن برقائق الشكولاته بدون خفق او تقليب

 اسرع مافن برقائق الشكولاته بدون خفق او تقليب



المكونات 

3/4كوب +2ملعقه كبيره حليب +او1ملعقه صغيره خل او عصير ليمون لبن ايب
 2كوب +3/4كوب دقيق
 3/4كوب سكر
 12جرام بودر او كيس
 1/2ملعقه صغيره بيكربونات صودا
 3/4كوب رقائق شكولاته وكميه من الرقائق للوش
 3بيض +فانيلا 
80جرام من زيت +40جرام زبده مذابه 
تترك لترتاح بع ساعه ونسخن الفن علي حاره 200درجه وتخررج من الثلاجه وتوع في الاكواب الورقيه وتوضع في الفرن لمده 5دقائق م تخفض الحراره 180درجه وتترك في الففرن 13دقيقه

الجمعة، 21 يوليو 2023

كيك الشكولاته الهشه بحجم عائلي ومرتفعه جدا بكريمه الشكولاته

 كيك الشكولاته الهشه بحجم عائلي ومرتفعه جدا بكريمه الشكولاته




1وربع كوب دقيق 
1ملعقه صغيره بيكنج بودر 
1ملعقه صغيره بيكنج صودا 
1كوب من الكاكاو 
4بيض وفانيلا 
1كوب من السكر 
1/2كوب من الحليب المكثف 
1كوب من الحليب 
1كوب من الزيت 
صينيه مربعه 20سم 
نسخن الفرن علي حراره 180درجه

السبت، 13 مايو 2023

3مكونات بس صينيه اجمد صينيه فراخ مشويه مع بطاطس متبله

3مكونات بس صينيه اجمد صينيه فراخ مشويه مع بطاطس متبله



المكونات

1فرخه كامله مقطعه الي نصفين 1/2كوب من الخل 2ملاعق كبيره معجون طماطم 1علبه من الزبادي 2ملاعق كبيره عصير ليمون 2 اختياري ملاعقق كبيره من لصلصه 1ملعقه صغيره ثوم

زيت حوالي 1/4 كوب

شرائح بطاطس 1بصله مقطعه الي مكعبات فلفل اخضر واحمر مقطع الي مكعبات

طريقة عمل

نقطع الدجاج ونظفه كويس اوووي ثم في كبيه نضع الخل والزبادي ومعجون الطماطم والثوم والزيت ويهرس ناخذ حوالي 1/3 كو من التتبلييه وتوضع جانبا ثم يوضع ف وعاء ونضع الصلصه وتقلب معا ونضع قطع الدجاج وتغطي جيدا ثم تغطي وتترك لمده 1ساعه ويفضل طوال الليل تاني يوم نضع شرائح البطاطس والبصل والفلفل ونضع عليها التتبيله وتقلب جيدا م ترص في الصينيه ونرص الفاخ علي الوش وتدخل الفرن المسخن مسبقا عل حرارة 190درجه حتي تستوي وتاخذ اللون الذهبي الاحمر الجميل وتقدم ساخنه

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP