الأحد، 4 ديسمبر 2011

طريقة عمل تورتة البلاك فورست بالصور خطوة خطوة


طريقة عمل تورتة البلاك فورست 

 
هذه الحلوى مصدرها المانيا و تحديدا فى الجنوب فى مدينة " شوارزوالد"


و التى تعرف بمرتفعاتها و غاباتها 


لقطة داخلية للتورتة 



المكونات


الكيكة الإسفنجية

6 بيضات

كوب صغير او 150 جرام سكر بودرة

كوب دقيق

3 معالق مائدة كاكاو

م معلقة مائدة نشا

ملعقة صغيرة بيكينج باودر

رشة ملح

فانيليا

الحشوة و الطبقة العلوية العلوية


500 مللى كريمة خفق


4-5 معالق سكر بودرة

علبة كرز محفوظ و احتفظى بمحلول السكر الذى يحفظه و اذا لم يكن

به محلول سكرى يستعاض عنه بعصير خفيف بعصير ليمونة ملعقة صغيرة نشا 



الطريقة

للكيكة الإسفنجية

انخلى الدقيق و الكاكاو و الملح و البيكينج باودر و النشا

اضربى البيض و السسكر كويس لمدة 10 دقائق بمضرب البيض ثم اضيفى الفانيلياو اصربيهم تانى دقية كمان

اضيفى الدقيق بلطف و ليس بالمضرب الكهربى و قلبى بدون اخراج الهواء من البيض المضروب

انقلى الخليط ده فى صينية مدهونة كويس بالزبدة و مرشوشة دقيق و اخبزيها 30-35 دقيقة

بعد ماتستوى طلعيها تبرد على رف سلك

بعد لما تبرد تماما قطعيها عرضيا 4 طبقات او 3
طبقات

الحشوة 

 
اخلطى معلقة نشا مع نص كوب من محلول حفظ الكرز او عصير كرز (اشتريه بكل سهولة من اى ماركت)


حطى المزيج على النار و قلبيه و لما يوصل للغليان و يكون سميك طفى عليه و اضيفى عصير ليمونة و حطى جانبا عشان يبرد

اضربى الكريمة بتاعة الخفق مع 4 معالق سكر بودرة و لما يغلظ قوامها شيلى جزء منها لتغطية السطح بتاع التورتة

و امزجى مع الجزء اللى باقى من الكريمة الكرز المحفوظ ماعدا عدة وحدات لتزين التورتة من فوق

حطى اول طبقة (الطبقة السفلى للتورتة) على طبق التقديم

صبى عليها طبقة من خليط النشا بعصير الكرز

و بعدين افردى عليها شوية كريمة

و كررى العملية بين الطبقات 



لعمل اوراق الشجر من الشكولاتة

سيحى شوية شكولاتة فوق حمام مائى

نظفى الأوراق جيدا و نشفيها

غطى ظهر ورقة الشجر بالشكولاتة

و سبيها تتجمد و لما تجمد انزعى ورقة الشجر بلطف شديد

الموضوع ده ممكن يتعمل قبلها بأيام و يتشال فى مكان بارد 



التزين للطبقة العليا من التورتة

افردى الكريمة على سطح و جوانب التورتة بتساوى

زينيها بالشكولاتة المبشورة و انصاف الكرز المحفوظ و ممكن بالكرات الفضية الخاصة بتزين الحلويات

يجب ان تدخل التلاجة قبل التقديم على الأقل 4 ساعات 



مصدر

طريقة عمل باستا مكسيكي.شيف شربيني


السبت، 3 ديسمبر 2011

طريقة عمل تورتة الشكولاتة بالفراولة


تورتة الشكولاتة بالفراولة


المزيج الأمثل

لإمتزاج للنكهات


تمتاز الفراولة بأنها مصدر مهم لفيتامين سى و تحتوى على الألياف كما انها الفاكهة الوحيدة التى تحوى بذورا بالسطح الخارجى للثمرة


الفراولة ايضا منخفضة السعرات الحرارية 


المكونات

الكيكة

6 بيضات

كوب صغير او 150 جرام سكر بودرة

كوب دقيق

3 معالق مائدة كاكاو

م معلقة مائدة نشا

ملعقة صغيرة بيكينج باودر

رشة ملح

فانيليا


الطريقة


الكيكة

انخلى الدقيق و النشا و الكاكاو و البيكينج باودر و الملح

سخنى الفرن فى هذه الأثناء

اضربى البيض مع السكر كويس لغاية مايكون الخليط متماسك و هش

و بعدين اضيفى الفانيليا

برفق اخلطى خليط المواد الجافة مع خليك السكر و البيض بدون ماتخرجى الهوا من البيض

صبى الخليط فى قالب مدهون زبدة كويس و مرشوش بالدقيق

و اخبزيها لمدة 30-35 دقيقة

بعد النضج طلعيها على رف سلك و خليها تبرد خالص


ملحوظة


بامكانك ان تقسمى خليطة الكيك لقسمين و تعملى قسم بالكاكاو قسم بدون كاكاو و تخبزيهم فى صنيتين عشان الشكل النهائى عند تقطيع التورتة يكون طبقات بالتبادل

ابيض و بنى
الحشوة


400 مللى كريمة خفق

3 معالق سكر بودرة

200 جرام فراولة مقطعة مع الإحتفاظ ببعضا لتجميل وجه التورتة

الطريقة

اخفقى الكريمة مع السكر

شيلى كام معلقة كريمة عشان تحطيها فى كيس الحلويات اللى حاتزينى بيها

قلبى الفراولة المعطعة صغير مع الكريمة

ملحوظة

لا تقومى بهذه الخطوة مبكرا لأن الفراولة ممكن تعمل سائل مع السكر و تخيلى الكريمة سايلة اوى


الجناش


200 جرام شكولاتة خام

200 مللى كريمة

الطريقة

حطى الشكولاتة و الكريمة على نار هادئة اويييييى و قلبى بالراحة

و لما الشكولاتة تسيح طفى عليها

ملحوظة

لو عايزة تزينى بكيس الحلويات باستخدام الجناش لازم تصفيه فى المصفاة كويس

اتركيها على جنب عشان تبرد و ساعتها قوامها حايتخن


التزين النهائى


قسمى الكيكة طبقات بقطاع عرضى 4 طبقات

افردى بين الطبقات الكريمة المخلوطة بالفراولة


افردى الجناش على الوجه و الجوانب كويس


بالنسبة للتزين على وجه التورتة انظرى الصور


اعملى بوردر بالجناش على حواف التورتة


و على حواف الخط ده اعملى بالفراولة الترنشات

رشى شكولاتة مبشورة على جوانب التورتة

دخليها التلاجة 3 ساعت قبل التقديم 



مصدر

طريقة عمل شكل المابل كيك


يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP