الأحد، 18 أغسطس 2013

طريقة عمل البليه او القمح بالحليب

طريقة عمل البليله او القمح بالحليب 

المكونات 
2كوب من القمح 
1/3كوب من السكر (مممكن تزودي الكميه او تنقصيها حسب الرغبه)
7الي 7و1/2كوب من الماء 
21/2كوب من الحليب 
طريقة عمل 
يغسل القمح جيدا ثم نضعة في حلة متوسطه الحجم  ويضاف اليه 2وكوب من الماء ويوضع علي نار متوسطه ويقلب ويترك ليغلي (لو القمع شرب الميه يضاف حوالي نصف كوب )ويترك ليغلي ان ان يستوي 3/4سواء (انا مش بسويه زيادة لانه هيتغلي تاني علشان ميكنش مهري طبعا دي حسب الذوق )ثم يرفع من النار ويضاف اليه 4و1/2اكواب من الميه ويترك 6الي 8ساعات او يفضل طوال الليل او الي الحبات القمح تنتفخ ويتضاعف حجم وطبعا مع انتفاخه هيشرب الميه فلو لقينا ان الميه نقصت يضاق 1/2كوب في كل مره تنقص فيها الميه 
وتاني يوم نضع الحله علي نار متوسطه ثم يضاف السكر ويقلب الي ان يذوب السكر تماما ثم يضاف 21/2كوب من الحليب ويقلب الي ان تختلط معا ووتترك الي ان يغلي وثم ترفع من النار وتصب في الاكواب او الاطباق حسب الرغبه 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP