الاثنين، 30 أغسطس 2010

طريقة عمل دبابيس الدجاج بصوص الليمون

دبابيس الدجاج بصوص الليمون 
 

المكونات‏:‏ دبابيس دجاج حسب عدد أفراد الأسرة ـ‏1‏ كوب عصير ليمون ــ ملح ــ فلفل ــ زعتر ــ جنزبيل ــ ملعقة زيت ذرة ــ بصلة ــ فص ثوم ــ روزماري ملعقة دقيق‏.‏

الطريقة‏:‏
تغرس دبابيس الدجاج بسكين رفيع ثم نتبلها بالليمون كثيرا وملح وفلفل وزعتر وجنزبيل لمدة‏3‏ أو‏4‏ ساعات‏.‏ ثم تشوح الدبابيس في ملعقة زيت من جميع الجهات وتوضع بعد ذلك في طبق فرن ونتركها حتي تنضج داخل الفرن‏.‏ ــ في إناء آخر تشوح بصلة وملعقة ثوم مهروس وزعتر وروز ماري ثم تضاف ملعقة كبيرة دقيق ويقلب جيدا ثم تضيف مرقة دجاج ربع كوب وكوب عصير ليمون وأتركيها حتي تغلي‏.‏ ــ أضيفي صوص الليمون علي دبابيس الدجاج وتجمل بترنشات الليمون والطماطم ويقدم بجانبها أرز أبيض مفلفل‏

مصدر 
جريدة الاهرام 

السبت، 28 أغسطس 2010

يوميات شري: سفرة رمضان اليوم الثامن عشر



هناكل اية النهاردة



اليوم الثامن عشر

وجبة الافطار


مشروب التمر الهندي


شوربة البطاطس



طريقة عمل بط روستو مع الفريك


ارز بالخضروات


مهلبية باللوز


وجبة السحور

فول بالخضار


نوع من انواع الجبن وبطاطس مقلية



طريقة عمل بطة روستو مع الفريك


بطة روستو مع الفريك .
. المقادير:
‏1‏ بطة متوسطة الحجم‏(‏ حوالي‏2‏ كيلو‏),
3‏ بصلة كبيرة مفرية
‏1‏ ملعقة كبيرة سمن‏,‏
 ملح‏,‏ فلفل‏,‏ جوزة الطيب‏
1‏ بصلة متوسطة مفرية‏,
2‏ جزرة متوسطة تقشر وتبشر‏
1‏ ثمرة طماطم تبشر‏,
قشر برتقالة يقطع ارباع نصف كوب ماء ساخن للتقديم‏:‏ فريك مفلفل‏.‏
الطريقة‏:
تغسل البطة جيدا وتجفف وتتبل من الداخل والخارج بالملح والفلفل‏.‏ يشوح البصل في السمن حتي يصير لونه شفافا‏,‏ يرفع من فوق النار ويتبل بالملح والفلفل وجوزة الطيب‏.‏ تحشي البطة من الداخل بالبصل المتبل‏.‏ يرفع السمن علي النار وتحمر البطة من جميع الجهات حتي يصير لونها ذهبيا‏,‏ ترفع علي ورق مطبخ‏.‏
تخلط البصلة المفرية مع الجزر والطماطم وقشر البرتقال ويتبل الخليط وتوضع فوقه البطة مع اضافة نصف كوب ماء ساخن‏.‏ تغطي البطة وتوضع في فرن حار اولا لمدة‏20‏ ق ثم تهدأ حرارة الفرن‏(‏ متوسط الحرارة‏)‏ يرفع الغطاء من حين لآخر وتقلب البطة وترش بالصلصة المتخلفة مع اضافة قليل من الماء اذا كانت الصلصة جافة‏.‏ حتي يتم النضج‏.‏
يرفع الغطاء وتدهن البطة بالصلصة المتخلفة وتوضع تحت شواية الفرن وتقلب حتي تحمر من جميع الجهات‏.‏
يقلب الخليط وتقدم البطة مجملة بأوراق خضراء ويقدم معها فريك مفلفل‏.‏ تصفي الصلصة المتخلفة من مصفاه سلك ناعمة وتسخن وتقدم مع البطة‏
مصدر 
جريدة الاهرام

الخميس، 26 أغسطس 2010

طريقة عمل مشروب العرقسوس

مشروب العرقسوس




تحضير مشروب العرقسوس


كمشة عرق سوس جاف


لتر ماء دافئ


الطريقة


ننقع العرق سوس النظيف فى الماء ويفضل نقعه من الليل حتى الصباح حتى نستخلص خيراته وحلاوته كلها


نحضر وعاء نظيف وقطعة شاش ونصب السوس فى الوعاء من خلال الشاش ونعصر الشاشة جيداً حتى يتصفى لآخر قطرة نصب الشراب الناتج فى الزجاجة أو الماج ونقدمه مثلجاً


أو كما يلي:طريقة اخري


المقادير:


كوب من مسحوق السوس (العرقسوس)


1 ونصف ملعقة صغيرة من الكربونات


15 كوب ماء


الطريقة:


يوضع المسحوق السوس في طبق


ويخلط بالكربونات جيداً.


ثم يضاف اليه كوبين من الماء ليصبح لزجاً .


يوضع في كيس صغير من قماش الشاش ويربط الكيس على هيثة صرة ثم يوضع في اناء فيه كمية الماء حينا بعد حين ثم توضع في الثلاجة.


يصبح الشراب جاهزاً بعد 6 ساعات ومن ثم يصفى ويقدم بارداً.
مصدر
adelbarhoum.com/.../‎

الأربعاء، 25 أغسطس 2010

طريقة عمل كعك بالعجمية من برامج كل بلد اكله

طريقة عمل كعك بالعجمية

 المكونات
250 ج سمن سايح – 125ج سمولينا (1/2 كوب ) – 75 ج سمسم (1/2 كوب ) -



75 ج بندق او عين جمل (1/2 كوب ) - 75 ج ماء (1/2 كوب ) -75 ج عسل نحل (1/2 كوب ) -


الطريقة


نضع فى حلة على النار السمن وبعد ما يقدح نضع علية السميد والسمنة والسمسم والبندق ونقلبهم كويس ثم نضع القرفة ونقبهم


نضع فى حلة تانية الماء والعسل لحد مايغلوا ثم نضعهم على الحلة التانية مع التقليب كويس ثم نترك العجمية لحد ماتبرد وبعدين نحشى بيها الكحك بنس طريقة الكحك المحشو


مصدر


الاثنين، 23 أغسطس 2010

الأحد، 22 أغسطس 2010

يوميات شري: سفرة رمضان اليوم الثاني عشر


هناكل اي النهاردة اليوم الثاني عشر

وجبة الافطار

مشروب الخشاف


سلطة بلدي


كرات اللحم بمكرونة الاسباجيتي


بسبوسة بالبندق


وجبة السحور

مشروب الخشاف


فول بالبيض


سلطة خضراء




طريقة عمل كحك العيد برنامج كل بلد اكله

طريقة عمل كحك العيد

المقادير
كيلو دقيق – 1/2 ك سمن سايح – 15 ج ريحة كحك(م ك ) – 20 ج سكر (م ك ) – باكو بيكنج بودر – 5 ج ملح (م ص ) – 200 ج حليب ( كوب )



الطريقة


نضع الدقيق فى الخلاط والملح والسكر والبيكنج بودر ونشغله على السرعه الاولى وبعدين نعلية لحد ما تتكون عندنا العجينة واذا لقيتلى العجينة مفرولة ومش راضية تتلم معاكى يبقى تزودى حليب واحدة واحدة لحد ما تتكون العجينة وبعدين تشيلى العجينة وتضعيها فى طبق تريح لمدة 10 د وبعدين ناخد قطع صغيرة من العجينة ونكورها ونضعها فى الصينية ونبططها سنة بايدنا وبعدين ننقشها بالمنقاش او نعمل الوش باللبصمه المخصوص وبعدين ندخلة فرن متوسط الحرارة




منقول