تحتوي هذه المدونة علي مجموعة من الوصفات والطبخات والحلويات نتيجة بحثي من النت ومنهم موضيع تعبت اوي عبال ما وجتها ومنها حاجات خاصة بالمنزل وغيرها من الاشياء اليومية
الثلاثاء، 31 أغسطس 2010
يوميات شري :سفرة رمضان اليوم الحادي و العشرون
الاثنين، 30 أغسطس 2010
يوميات شري سفرة رمضان اليوم العشرون
طريقة عمل دبابيس الدجاج بصوص الليمون
المكونات: دبابيس دجاج حسب عدد أفراد الأسرة ـ1 كوب عصير ليمون ــ ملح ــ فلفل ــ زعتر ــ جنزبيل ــ ملعقة زيت ذرة ــ بصلة ــ فص ثوم ــ روزماري ملعقة دقيق.
الطريقة:
تغرس دبابيس الدجاج بسكين رفيع ثم نتبلها بالليمون كثيرا وملح وفلفل وزعتر وجنزبيل لمدة3 أو4 ساعات. ثم تشوح الدبابيس في ملعقة زيت من جميع الجهات وتوضع بعد ذلك في طبق فرن ونتركها حتي تنضج داخل الفرن. ــ في إناء آخر تشوح بصلة وملعقة ثوم مهروس وزعتر وروز ماري ثم تضاف ملعقة كبيرة دقيق ويقلب جيدا ثم تضيف مرقة دجاج ربع كوب وكوب عصير ليمون وأتركيها حتي تغلي. ــ أضيفي صوص الليمون علي دبابيس الدجاج وتجمل بترنشات الليمون والطماطم ويقدم بجانبها أرز أبيض مفلفل
مصدر
جريدة الاهرام
السبت، 28 أغسطس 2010
يوميات شري: سفرة رمضان اليوم الثامن عشر
اليوم الثامن عشر
وجبة الافطار
طريقة عمل بطة روستو مع الفريك
الطريقة:
تخلط البصلة المفرية مع الجزر والطماطم وقشر البرتقال ويتبل الخليط وتوضع فوقه البطة مع اضافة نصف كوب ماء ساخن. تغطي البطة وتوضع في فرن حار اولا لمدة20 ق ثم تهدأ حرارة الفرن( متوسط الحرارة) يرفع الغطاء من حين لآخر وتقلب البطة وترش بالصلصة المتخلفة مع اضافة قليل من الماء اذا كانت الصلصة جافة. حتي يتم النضج.
يرفع الغطاء وتدهن البطة بالصلصة المتخلفة وتوضع تحت شواية الفرن وتقلب حتي تحمر من جميع الجهات.
يقلب الخليط وتقدم البطة مجملة بأوراق خضراء ويقدم معها فريك مفلفل. تصفي الصلصة المتخلفة من مصفاه سلك ناعمة وتسخن وتقدم مع البطة
الجمعة، 27 أغسطس 2010
يوميات شري: سفرة رمضان اليوم السابع عشر
اليوم السادس عشر
وجبة الافطار
مشروب العرقسوس
http://sherydiary.blogspot.com/2010/08/blog-post_26.html
سمبوسة باللحم
http://sherydiary.blogspot.com/2008/10/blog-post_8441.html
شوربة الطماطم
http://sherydiary.blogspot.com/2010/08/blog-post_23.html
شركسية بالدجاج
http://sherydiary.blogspot.com/2010/08/blog-post_2509.html
سلطة الفتوش
http://sherydiary.blogspot.com/2010/04/blog-post_1342.html
بسبوسة بالكنافة
http://sherydiary.blogspot.com/2010/08/blog-post_641.html
وجبة السحور
فول بالخلطة اللبنانية
http://sherydiary.blogspot.com/2010/03/blog-post_6387.html
سلطة بلدي
http://sherydiary.blogspot.com/2010/02/blog-post_8061.html
زبادي
http://sherydiary.blogspot.com/2010/04/blog-post_2465.html
الخميس، 26 أغسطس 2010
طريقة عمل مشروب العرقسوس
تحضير مشروب العرقسوس
كمشة عرق سوس جاف
لتر ماء دافئ
الطريقة
ننقع العرق سوس النظيف فى الماء ويفضل نقعه من الليل حتى الصباح حتى نستخلص خيراته وحلاوته كلها
نحضر وعاء نظيف وقطعة شاش ونصب السوس فى الوعاء من خلال الشاش ونعصر الشاشة جيداً حتى يتصفى لآخر قطرة نصب الشراب الناتج فى الزجاجة أو الماج ونقدمه مثلجاً
أو كما يلي:طريقة اخري
المقادير:
كوب من مسحوق السوس (العرقسوس)
1 ونصف ملعقة صغيرة من الكربونات
15 كوب ماء
الطريقة:
يوضع المسحوق السوس في طبق
ويخلط بالكربونات جيداً.
ثم يضاف اليه كوبين من الماء ليصبح لزجاً .
يوضع في كيس صغير من قماش الشاش ويربط الكيس على هيثة صرة ثم يوضع في اناء فيه كمية الماء حينا بعد حين ثم توضع في الثلاجة.
يصبح الشراب جاهزاً بعد 6 ساعات ومن ثم يصفى ويقدم بارداً.
مصدر
adelbarhoum.com/.../
الأربعاء، 25 أغسطس 2010
طريقة عمل كعك بالعجمية من برامج كل بلد اكله
المكونات
250 ج سمن سايح – 125ج سمولينا (1/2 كوب ) – 75 ج سمسم (1/2 كوب ) -
75 ج بندق او عين جمل (1/2 كوب ) - 75 ج ماء (1/2 كوب ) -75 ج عسل نحل (1/2 كوب ) -
الطريقة
نضع فى حلة على النار السمن وبعد ما يقدح نضع علية السميد والسمنة والسمسم والبندق ونقلبهم كويس ثم نضع القرفة ونقبهم
نضع فى حلة تانية الماء والعسل لحد مايغلوا ثم نضعهم على الحلة التانية مع التقليب كويس ثم نترك العجمية لحد ماتبرد وبعدين نحشى بيها الكحك بنس طريقة الكحك المحشو
يوميات شري : سفرة رمضان اليوم السادس عشر
طريقة عمل شوربة الفريك بالدجاج شيف شربيني
http://sherydiary.blogspot.com/2009/12/blog-post_5631.html
الثلاثاء، 24 أغسطس 2010
يوميات شري : سفرة رمضان اليوم الرابع عشر
الاثنين، 23 أغسطس 2010
يوميات شري : سفرة رمضان اليوم الثالث عشر
الأحد، 22 أغسطس 2010
يوميات شري: سفرة رمضان اليوم الثاني عشر
السبت، 21 أغسطس 2010
الجمعة، 20 أغسطس 2010
يوميات شري : سفرة رمضان اليوم العاشر
هناكل اية النهاردة
اليوم العاشر
الافطار
http://sherydiary.blogspot.com/2010/03/blog-post_4167.html
http://sherydiary.blogspot.com/2010/02/blog-post_1833.html
http://sherydiary.blogspot.com/2010/02/blog-post_8061.html
http://sherydiary.blogspot.com/2010/02/blog-post_9509.html

http://sherydiary.blogspot.com/2009/09/blog-post_1333.html
وجبة السحور
علبة ذبادي
الخميس، 19 أغسطس 2010
طريقة عمل كحك العيد برنامج كل بلد اكله
المقادير
كيلو دقيق – 1/2 ك سمن سايح – 15 ج ريحة كحك(م ك ) – 20 ج سكر (م ك ) – باكو بيكنج بودر – 5 ج ملح (م ص ) – 200 ج حليب ( كوب )
الطريقة
نضع الدقيق فى الخلاط والملح والسكر والبيكنج بودر ونشغله على السرعه الاولى وبعدين نعلية لحد ما تتكون عندنا العجينة واذا لقيتلى العجينة مفرولة ومش راضية تتلم معاكى يبقى تزودى حليب واحدة واحدة لحد ما تتكون العجينة وبعدين تشيلى العجينة وتضعيها فى طبق تريح لمدة 10 د وبعدين ناخد قطع صغيرة من العجينة ونكورها ونضعها فى الصينية ونبططها سنة بايدنا وبعدين ننقشها بالمنقاش او نعمل الوش باللبصمه المخصوص وبعدين ندخلة فرن متوسط الحرارة
يوميات شري : سفرة رمضان اليوم التاسع
هناكل اية النهاردة اليوم التاسع
وجبة الافطار :
http://sherydiary.blogspot.com/2010/04/blog-post_08.html
http://sherydiary.blogspot.com/2010/01/blog-post_3487.html
http://sherydiary.blogspot.com/2010/02/blog-post_1324.html
http://sherydiary.blogspot.com/2010/03/blog-post_9643.html
http://sherydiary.blogspot.com/2010/04/blog-post_08.html
http://sherydiary.blogspot.com/2010/03/blog-post_111.html



















