تحتوي هذه المدونة علي مجموعة من الوصفات والطبخات والحلويات نتيجة بحثي من النت ومنهم موضيع تعبت اوي عبال ما وجتها ومنها حاجات خاصة بالمنزل وغيرها من الاشياء اليومية
الثلاثاء، 27 أكتوبر 2020
طريقة عمل القرص الطريه بخميره الفلاحي بالعجوه
الأحد، 25 أكتوبر 2020
طريقة عمل قرص الطريه الفلاحي
طريقة عمل قرص الطريه الفلاحي
المكونات
الأحد، 18 أكتوبر 2020
طريقه عمل خبز الموز بالشكولاته والمكسرات
الأربعاء، 14 أكتوبر 2020
طريقة عمل الشكشوكه
طريقة عمل الشكشوك بالطماطم والبيض المدقوق
المكونات
1 كيلو طماطم الجامده
100 غرام فلفل الاحمر البارد
100 غرام قرون فلفل مدبب (12 قطعة)او ممكن استعمال الفلفل الاخضر
2 بصل صغير مقطعه الي مكعبات صغيره
اقل من نصف حفنة بقدونس مفرومه
3 بيضات
1 ملعقة صغير+فلفل اسود +فلفل احمر حلو
2ملاعق كبيره زبده +زيت
طريقة عمل
في حله نضع ماء حتي تغلي وترفع من النار ونضع الطماطم حتي القشره تكون سهله ازالتها ثم ترفع وتزل القشره من الطماطم كلها وتقطع الي مكعبات صغيره كلها
في مقلاه غير لاصقه نضع حوالي 2ملاعق كبيره زبده وملعقه كبيره زيت وتترك لتسخن ثم نضع البصل ويقلب حتي يذبل ثم الفلفل الاحمر والفلفل الاحضر زيقلب جيدا حتي الفلفل يصبح طري ثم نضع الطماطم وتقلب حتي تختلط تماما وتترك مع التقليب المستمر حتي الميه تنشف تماما من الخليط ثم يتبل ملح الفلفل الفلفل الاحمر وباستخدام ملعقه تهرس الطماطم تماما جيدا وتقلب جيدا ثم نضع البقدونس ثم تفرد الخليط تماما في المقلاه ونضع البيض وننظر حتي يتماسك ونبدا في التقليب ونستمر حتي يختلط البيض مع خليط وترفع من النار ويقدم مباشر
الأحد، 11 أكتوبر 2020
طريقه عمل باذنجان المخلل
الثلاثاء، 6 أكتوبر 2020
طريقة عمل سمك سنجاري علي الفحم
4سمك بوري مقطع سنجاري منظف جيدا
4فلفل اخضر بارد
يمكن استعمال 1من فلفل الاحمر البارد مع 1/2قرن فلفل احمر حا ر
الأحد، 4 أكتوبر 2020
طريقة عمل سمك سنجاري في الفرن
المكونات
سمك بوري مقطع سنجاري ومنظف جيدا
1طماطم مقطعه
1فلفل اخضر كبير
1/2و1قرن فلفل احمر حا ر
1بصل مقطع الي شرائح
12ثوم +ليمون
للتوابل
ملح +فلفل اسود +توابل عربيه
طريقة عمل
في الهون يهرس الثوم مع ملح حتي يصبح ناعم ثم يقطع فلفل اخضر بارد وفلفل حار ويهرس معها معا حتي المكونات ناعمه
ناخذ نصف الكميه وتوضع في المقلاه مع 4ملاعق كبيره من الزيت زيتون علي حراره منخفضه حتي الثوم يبدا في تغيير لونه ثم نضع شرائح البصل وشراح الفلفل الاحمر حار والفلفل الاخضر ويقلب ثم الطماطم والملح والفلفل الاسود وتوابل عربيه وعصير ليمون من 1ليمونه اصفر
اما ما تبقي من خليط الثوم نضع 1ليمونه خضراء كبيره او 1/2ليمونه صفراء وتوابل عربيه وكمون وكزبره وتقلب معا
نضع السمك علي طبق مفرود وتدهن بطن كل سمكه بكميه من خليط الثوم والليمون وتترك لمده 10 دقائق
بعد 10دقائق تفرد قطعه من ورق الالمونيوم فيل وتوضع السمكه في منتصف الورقه ونقوم بثني الورقه علي جوانب بحيث تكون مثل المركب (شاهد الفيديو ) ثم ترص علي صينيه فرن ثم نضع علي كل واحده كميه من خليط الخضار وتفرد علي السمك بحيث تغطيه تماما وتوضع في الفرن علي حراره 200 درجه حتي تاخذ اللون الذهبي من فوق وتحت ويقدم مع الارز لصياديه والخبز والسلطه
طريقة عمل فادج البراونيز
طريقة عمل فادج البراونيز
المكونات
200 جرام شوكولاتة غامقه
120 جرام زبدة غير مملحة
120 جرام بيض حوالي 2بيضه
150 جرام سكر بني
1/4م/ص الفانيليا
40 جرام طحين لجميع الأغراض
25 جرام مسحوق كاكاو
1/8ملعقه صغيره ملح
طريقة عمل
في وعاء عميق نضع الشكولاته مع الزبده علي حمام ماء يغلي ببطء او الميكروويف لمجه 30ثانيه وتقلب حتي تصبح ناعمه تترك حتي تصبح دافيء ويفضل ان تبرد
سخن الفرن علي حرارة 170درجه
ينخل الدقيق والكاكاو والملح معا ويوضع جانبا
في وعاء نضع البيض والسكر والفانيلا ويوضع علي حماما ماء يغلي ببطء مع الخفق علي سرعه عاليه حتي السكر يذوب تماما ثم يرفع من حماما الماء ونستمر في الخفق باستعمال مضرب البيض علي سرعه عاليه حتي الخليط البيض يصبح هش ويتضاعف حجمه ثم نضيف الشكولاته مع الزبده برفق والتقليب باستخدام الملعقه مسطحه برفق حتي الشكولاته تختلط تماما مع الخليط ثم ينخل خليط الدقيق مع مرتين مع التقليب ببط وبرفق مع كل اضافه من خليط الدقيق حتي الخليط يصبح ناعم وينتهي خليط الدقيق ويصبح الخليط ناعم يصب في صينيه مفروشه بورق الخبز من القاع والجوانب ومدهونه بالزبده من القاع والجوانب ويصب خليط الكيك ويدخل الفرن المسخن مسبقا لمده 25الي 30دقيقه ثم ترفع من النار وتترك لتبرد تماما قبل التقطيع حسب الرغبه وتقدم






