الأحد، 29 أبريل 2012

طريقة عمل مربعات البف باستري

طريقة عمل مربعات البف باستري 
 
المكونات :
عجينه مربعات البف باستري
بيضه مخفوقه لدهن العجين
خوخ معلب ( دراق ) اوفواكه مشكله
كريم باتيسيار
مربى مشمش او اي نوع مخفف بشويه مويه لدن المربعات


طريقه التحضير :
ندهن كل مربع من مربعات البف باستري بالبيض
ثم نطوي الزوايا الاربع جهه وسط المربع .. موضحه بالصور
ونحط في الوسط كريم الباتيسيار وفوقها قطع الخوخ وانا مقطعاه
شرايح صغيره .. ولو نص دائره افضل كـــ شكل ..
ندهنها بالبيض وتوضع في الفرن حتى تستوي .. وتحمر
ثم نمسحها بالمربى المخفف بالماء ونرش عليها سكر بودره





وممكن نسويها مني حجم صغير...
نقسم مربع البف باستري الى اريع اقسام ونتبع نفس الخطوات








كريم الباتيسيار

وهو عباره عن :
4 كوب حليب
نص كوب سكر بودره
صفار4 بيضات
عود فانيليا مشقوق من النص للنكهه
4 ملاعق دقيق


وممكن نسوي نص الكميه لان كميتها كثيره شوي
نحط الحليب على النار مع عود الفانيليا الين يغلي
وفي زبديه نخلط السكر وصفار البيض والدقيق حتى تتجانس
ثم نضيفه على الحليب مع الاستمرار في التقليب
لمده 5 دقايق على نار هاديه حتى يستوي البيض
ونطفي وتترك تفتر ونرش وجهها بسكر بودره او زبده حتى
ماتصير عليها طبقه من القشره الجامده .. وتستخدم في الحشو
او التزيين ..



مصدر

السبت، 28 أبريل 2012

طريقة عمل بفتيك محشى خضار

طريقة عمل بفتيك محشى خضار
 
كمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 15 دقيقة
وقت الطهي: 20 دقيقة
المقادير:

 نص كيلو بوفتيك
مستردة
بصل متقطع
ملح وفلفل
خل
صوص صويا
بابريكيا
زعتر
مقادير الحشوة
جزر وفلفل اخضر وبقدونس
التحضير:

 اول حاجة طبعا هندق البوفتيك
وننقعه فى التتبيلة اللى هى البصل والملح والفلفل والخل والمستردة وصوص الصويا والبابريكيا والزعتر
لمدة يوم
نحضر الحشوة اللى هى جزر وفلفل وبقدونس
نطلعه من التتبيلة
ونحط كل قطعه على طبق ونحشيها ونلفها ونقفلها بالاعواد الخشب
بعدها نحط شوية دقيق فى طبق
ونغرق كل قطعه بعد ماتحشت بالدقيق
ونحطهم فى صينية او طاسة وعليهم سمنه
الطبخ: واسيبهم يتحمرو وطبعا اقلبهم عشان يتحمرو ع الجهتين
لقتهم اتحمرو
احط عليهم بقية الحشوة اللى فضلت وميه
واغطى عليهم لغاية مايستوى
وطبعا ساعتها هتكون الميه نشفت
وهيكون الصوص بتاعه خطير
هسيبكم مع الصور بالخطوات طبعا 







 مصدر

طريقة عمل الساندوتشات الدجاج المشوية مع سلاطة الخيار

طريقة عمل الساندوتشات الدجاج المشوية مع سلاطة الخيار 


المكونات 
 
    8افخاد دجاج بدون جلد
     3/4 كوب صلصة الخيار

     8 صغير أوراق الخس الخضراء
     8 شرائح طماطم ناضجة رقيقة

    4 ارغفة من الخبز الشامي الابيض 
 

 النقع
      قشر الليمون وعصير من 1ليمونة
     2 ملعقة طعام زيت الزيتون
     2 ملعقة طعام زعتر طازج مفروم
     2 ملعقة طعام المفروم ا
الشبت لطازج
     1/2 ملعقة ثوم مفروم
    
1/4 ملعقة الخردل مسحوق 
     1/4 ملعقة صغيرة مسحوق  الكمون
     1/4 ملعقة شاي مسحوق  كزبرة
     1/4 ملعقة طعام ملح
     1/4 ملعقة مسحوق فلفل حار 


طريقة عمل 


تقطع الدجاج ثم تغسل وتنشف 
في وعاء او كيس من البلاستيك يوضع الخليط معا ثم يوضع الدجاج ويقلب جيدا 
ثم يوضع في الثلاجة لمدة 2الي 3ساعات
اما يشوي علي الفحم وطبعا دة اطيب او في الفرن الكهربائي او البوتجاز علي حرارة عالية الي ان تستوي الدجاج مع التقليب علي جانب الاخر 
ترفع من الحرارة وتترك شوية لتبرد حتي يسهل التعامل معها تقطع الدجاج وتفصل من العظم ثم يضاف عليها العصارة التي نزلت منها عند الشوي وتقلب جيدا
لعمل الساندوتش 

يقطع الخبز الي نصفين ثم يوضع اوراق الخس ثم شرائح الطماطم ثم قطع الدجاج وتغطي بالسلطة 

طريقة عمل سلطة الخيار او كريمة الخيار


المكونات 

3
متوسطة الخيار تقطع الي شرائح
1
بصلة 
متوسطة  شرائح رقيقة
1 ملعقة كبيرة
سكر
1 كوب
كريم حامض
1/2
 كوب خل
5
ملاعق كبيرة. الشبت الطازج، المفروم
1/2 ملعقة
ملح
فلفل ابيض
طريقة عمل
في وعاء
 يقلب معا الكريمة والشبت و الملح والخل والفلفل والسكر 

ثم يوضع الخيار والبصل ويقلب ثم يوضع في الثلاجة لمدة لاتقل عن 1ساعة في حالة وضعة في الساندوتشات يفضل ان يكون كل المكونات سليمة  لو استعمل للتغميس يفضل هرسة

طريقة عمل كيك الخطوبة شيف حسن





الجزء الاول 

الجزء الثاني 

الجزء الثالث