تحتوي هذه المدونة علي مجموعة من الوصفات والطبخات والحلويات نتيجة بحثي من النت ومنهم موضيع تعبت اوي عبال ما وجتها ومنها حاجات خاصة بالمنزل وغيرها من الاشياء اليومية
▼
الاثنين، 28 فبراير 2011
الأحد، 27 فبراير 2011
طريقة عمل الدجاج بالبرتقال والخل البسمتك لمارثا استيوات
طريقة عمل الدجاج بالبرتقال والخل البسمتك
المكونات
4قطع من افخاد الدجاج
الملح والفلفل الاسود
1 ملعقة طعام من زيت الزيتون
2 ملعقة طعام خل البلسمك
1 البرتقال غير مقشرة، مقطعة إلى 8 انصاف
1 ملعقة طعام زبدة غير مملح
طريقة عمل
سخن الفرن الى 230درجة. نرش الدجاج بالملح والفلفل الأسود وتترك جانبا في مقلاة توضع 1ملعقة الزيت زيتون ويوضع علي حرارة متوسطة يضاف الدجاج ويكون الجلد ملاصق للقاع المقلاة لمدة 7دقائق او حني يصبح الجلد ذهبي اللون
ثم ترفع من المقلاة نرمي الدهون التي نزلت من الجلد ثم يعاد الدجاج مرة اخري ولكن يكون الجلد الي اعلي وتوضع في الفرن حتي تنضج الفرن. خبز حتى تنضج. نقل الدجاج على طبق
في نفس المقلاة توضع علي حرارة متوسطة ويضاف الخل ونصاف البرتقال وتترك لتطهو مع التقليب وتحرك حتي يبدأ البرتقال في ان يلين حوالي 2دقيقة ترفع من الحرارة ونضع الزبدة وتحركها ثم يعاد الدجاج مرة أخري وتقلب مع البرتقال والصلصة .
انا قدمتها مع الارز الابيض
مترجم
السبت، 26 فبراير 2011
طريقة عمل البسيمة برنامج كل بلد اكله
طريقة عمل البسيمة
المكونات
1/4 ك جوز هند – 100 ج دقيق – 1/4 ك حليب – 1/4 ك سكر – 1/2 باكو بيكنج بودر – 150 ج سمنة سايحة
الطريقة
نضع فى طبق جوزالهند والدقيق و ال بيكنج بودر ونقلبهم مع بعض
نضع السكر على الحليب والسمنة ونخطهم مع بعض كويس جدا
ثم ننزل الخليطين على بعض بالراحه جدا
ندهن صينية بالزبدة او بورق الزبدة ونساويها وندخلها الفرن على 170
لمدة 25 دقيقة
مصدر
طريقة عمل كفتة بالصينية برنامج كل بلد اكله
3 ثمرة بطاطس – 1/4 ك لحمة مفرومة – 3 طماطم حلقات – 2 بصلة حلقات – 2 م صلصة مزابة فى كوب ماء – ملح وفلفل
الطريقة
نحمر شرائح البطاطس فى الزيت
نتبل اللحمة ملح وفلفل ونعملها اقراص مدورة
اشوح الكفتة فى الزيت على الوشيت
ارصص فى الصينية بالورب 2 شريحه بطاطس عليها شريحة طماطم عليها شريحه بصل عليها شريحه كفتة وهكذا ثم نرش ملح وفلفل ثم نضع صوص الطماطم ثم شوية شوربة وندخلها الفرن على 180 لمدة 10 دقايق لحد ماتحمر
مصدر
طريقة عمل اسباجتى بكويرات الكفتة برنامج كل بلد اكله
اسباجتى بكويرات الكفتة
المكونات
1/4 ك كفته متبله – بصلة صغيرة – بقدونس مفروم – ملح وفلفل – بهارات
الطريقة
نتبل اللحمة المفرومة بالملح والفلفل والبصل والبقدونس والبهارات ونعملها كور متوسطة ونضعها فى صينية فيها شوية زيت وندخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر
نسلق المكرونة 3/4 سوى ونصفيها
نعمل الصلصة
نضع فى مقلاية زيت ونشوح بصلة مفرومة وفلفل احمر مكعبات وبقدونس مفروم ومكعبات طماطم ومعلقتين صلصة ونقلبهم لحد ماتدخل فى التسبيك نضع عليها الكفته بعد ماطلعت من الفرن ونخليها تاخد التسبيكة فى الصلصة ثن نغسل المكرونة بماء ساخن علشان نسخنها
ثم نغرف المكرونة فى الطبق ونضع عليه الكفتة بالصلصة
مصدر
الطريقة
نتبل اللحمة المفرومة بالملح والفلفل والبصل والبقدونس والبهارات ونعملها كور متوسطة ونضعها فى صينية فيها شوية زيت وندخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر
نسلق المكرونة 3/4 سوى ونصفيها
نعمل الصلصة
نضع فى مقلاية زيت ونشوح بصلة مفرومة وفلفل احمر مكعبات وبقدونس مفروم ومكعبات طماطم ومعلقتين صلصة ونقلبهم لحد ماتدخل فى التسبيك نضع عليها الكفته بعد ماطلعت من الفرن ونخليها تاخد التسبيكة فى الصلصة ثن نغسل المكرونة بماء ساخن علشان نسخنها
ثم نغرف المكرونة فى الطبق ونضع عليه الكفتة بالصلصة
مصدر
الأحد، 20 فبراير 2011
السبت، 19 فبراير 2011
الجمعة، 18 فبراير 2011
طريقة عمل بيتزا كراست كرانشى
بيتزا كراست كرانشى
فردت العجينة اكبر شوية من الصينية اللى هاخبزها فيها
وبعدين حطيت الصينية على العجينة .. والزيادات قطعتها شرائط بالشكل ده
وبعدين الجزء الأصعب فى الموضوع ... انى أنقل العجينة بعد التقطيع للصينية ..
بس الحمد لله نجحت ولفيتها على النشابة وحطيتها فى الصينيةجبت جبنة شيدر وقطعتها مكعبات وحطيت على كل شريط مكعب جبنة
ولفيتها رول وبعدين وقفتها بزاوية على حافة الصينية
لغاية ما انتهيت من كل الشرايط .. بقت بالشكل ده
بعد كدة دهنتها بالزيت .. الشرايط بس .. وحضرت كورن فليكس وكسرته بإيدى ..
وبعدين حطيته على الشرايط اللى لفيتها بالجبنة .. والزيت ساعد ان الكورن فليكس يمسك فيها
ودهنت البيتزا بصلصة البيتزا
عملتها على السريع (ملعقة زيت وكوب عصير طماطم وفصين ثوم مفروم وملح وفلفل وسبتها على النار لغاية ما تتسبك)
وحطيت عليها فلفل اخضر مقطع وزيتون وبس
واخيرا الجبنة الموتزريلا
ودخلتها الفرن حوالى 30 دقيقة او لغاية ما تستوى والجبنة تذوب
ودى النتيجة
مش عايزة اقولكم كانت حلوة ازاى والشرايط المحشية جبنة كانت فطاير صغيرة جميلة ومقرمشة
مصدر














































