الجمعة، 30 أبريل 2010

طريقة عمل فراخ بالكارى ( ش نبيل)


طريقة عمل فراخ بالكارى ( ش نبيل)


المكونات 3 وراك دجاج – م كارى – جوزة الطيب – ملح وفلفل – شطة – ثوم مفروم ناعم – م زيت – كركم – عصير ليمون – 3 بصلات جوانح


الطريقة


نضع فى طبق 2 م صلصة طماطم و 4 فصوص ثوم وشطة وفلفل وكركم و م كارى وملح وزيت وعصير ليمون ونقلبهم ثم نضع فيهم الفراخ كويس ونخرجهم


نشوح على النار بصلة فى الزيت ثم نضع الفراخ تتشوح ونضع شوية شوربة وندخلها الفرن لحد ماتستوى




طريقة عمل كفتة بتلو بالكرنب الاحمر(ش ايمن)

طريقة عمل كفتة بتلو بالكرنب الاحمر

المكونات
1/2 ك لحمة مفرومة – كرنب احمر – ذبدة – طماطم – بصل – ملح وففلفل




الطريقة


نتبل اللحمة بملح وفلفل ونكورها كور متوسطة ونحمرها فى الذبدة لحد ماتتحمر ثم نضع طماطم مبشورة وبصلة مبشورة والكرنب المبشور ونقلبهم مع بعض ونتركهم لحد ما تستوى ويندمجوا



مصدر

الخميس، 29 أبريل 2010

شرائح سمك القد مع الجنزبيل والبصل الاخضر لمارثا استيوات

شرائح سمك القد مع الجنزبيل والبصل الاخضر


المكونات


4 شرائح سمك القد جلد


3 ملاعق طعام من خل الأرز


2 ملعقة طعام صلصة الصويا


2 ملعقة طعام الزنجبيل الطازج  مفرم ،مقشر


الملح والفلفل الاسود


6 البصل الأخضر ، الأخضر مقطعة إلى أجزاء أطوال 3 بوصة

طريقة عمل

1في  مقلاة كبيرة ، والجمع بين 3 ملاعق طعام من خل الأرز و 2 ملعقة طعام صلصة الصويا ، و2 ملعقة طعام جنزبيل مفروم  مقشر  الطازج.


2.يرش كلا الجانبين من 4 شرائح سمك القد جلد مع بالملح الخشن والفلفل الاسود  ؛يوضع  في مقلاة مع خليط الخل شرائح السمك . وتترك لتغلي   ، وتخفيض الحرارة لينضج بلطف . ويغطي حتي يطهو السمك  تقريبا ، 6-8 دقائق.


3.وخلال ذلك ، تقطع الأجزاء الخضراء من 6 البصل الأخضر إلى أطوال 3 بوصة ؛ شريحة رقيقة بالطول. تبعثر على الأسماك ؛وتترك لطهوا ويغطي   حتى الأسماك في جميع أنحاء تنضج تماما  والبصل الأخضر يذبل  فقط ، حوالي 2 دقيقة أكثر
مترجم

طريقة عمل الخشاف برنامج كل بلد اكلة

الخشاف

تين – مشمش 0 قراصيا – جوزهند – قطع قمر الدين – زبيب – لوز – بندق – كاجو – فستق – 1/2 ك ماء دافىء
الطريقة
نضع كل المقادير مع بعض على النار لحد مايغلوا حوالى 1/4 ساعه ثم اضعه فى الثلاجة يبرد




مصدر

طريقة عمل الذبادى برنامج كل بلد اكله

الذبادى
2 كوب ذبادى – كيلو حليب

الطريقة

نضع الذبادى فى طبق غويط وننزل عليه بالراحه خالص مع التقليب المستمر بالحليب الفاتر لحد ما يندمجوا ثم اصبهم فى اكواب واغطى كل كوب بورقة فويل واضع الاكواب على حمام مائى فى فرن دافىء ( مولع مسبقا ومطفى بعد مايدفى ) يعنى من الفطور لحد السحور يكون جاهز وبعد ما يجمد الذبادى اضعه فى الثلاجة

الاثنين، 26 أبريل 2010

طريقة عمل الكشك(ش شربينى)برنامج كل بلد اكله

الكشك(ش شربينى)



علبة زبادى – 2 م دقيق – 2 كوب شوربة فراخ – بصل محمر

الطريقة

نضع الشوربة فى حله تغلى على النار


نضع الدقيق فى كوب الزبادى ونقلبهم كويس قوى ثم ننزل بيهم على الشوربة واحدة واحدة مع التقليب علشان ميكلكعش ثم نضعه فى طبق التقديم ونضع على الوش اليصل المحمر
مصدر
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=936200&page=44


طريقة عمل سمك قاروص محشى (من كل بلد اكلة )

سمك قاروص محشى


المكونات
سمكة لوت او وقار او اى نوع – جندوفلى – جمبرى صغير – فلفل الوان – بصل – شبتكسبرة – ليمون خلطة الثوم: راس ثوم مقشرة وعليها ملح وفلفل وكمون وخل وكزبرة ومستردة ونخلطهم مع بعض كويس لحد ماينعموا
الطريقة
نضغ فى طبق الفلفل الوان القطع والشبت المخرط والكسبرة المخرطة والجمبرى والبصل الشرايح وشوية من خليط الثوم ونتبلهم ونخلطهم ببعض كويس نغسل السمكة وننظفها من الداخل ونعمل قطع بالطول بالسكينة ندهن السمكة من الداخل والخارج بتتبيله الثوم ثم نحشى السمكة كويس من الداخل بالحشو ونضع الباقى فى الصينية ونضع الجندوفلى ونعصر 3 ليمونات ونضع القشر فى الصينية ونضع شوية زيت وندخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر






مصدر

قرص الكبيبة فى الفرن( ش نبيل ) من كل بلد اكله

قرص الكبيبة فى الفرن( ش نبيل )

المكونات

عجينة كبيبة (وصفة الكبيبة الشامي )
– لوز
– سمنة


الطريقة

ندهن صينية بالسمن ونضع فيها عجينة الكبيبة ونبططها بايدنا


ثم نقسمها بظهر الشوكة على هيئة مثلثات ونرصص وحدات اللوز وندخلها الفرن وبعد 5 د نطلعها ونسقيها بشوية سمنة سايحه وندخلها تانى الفرن لحد ماتستوى وتحمر




مصدر

طريقة عمل بتلو كمونية (ش هانى )من كل بلد اكلة

طريقة عمل بتلو كمونية

المكونات
لحم بتلو مكعبات – بصل شرائح – ثوم – ملح وفلفل – بهارات – كمون – زعتر


الطريقة

نشوح اللحمة فى الزيت ونضع زعتر ناشف وملح وم ك كمون لحد ماتدخل فى السوى نضع لها شوية فى شوية ماء لحد ماتستوى
مصدر
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=936200&page=10

الخميس، 22 أبريل 2010

طريقة عمل الرز بالجزر

طريقة عمل الرز بالجزر


من كتاب امل بنت يحيي الجهيمي
ام عبد العزيز

الأربعاء، 21 أبريل 2010

الثلاثاء، 20 أبريل 2010

طريقة عمل تورتة الفواكه و البلاك فورست لشيف حسن (كل بلد اكلة )

تورتة الفواكه و البلاك فورست


الكيكة الاسفنجية

المقدار دة يعمل صينيتين مقاس 24

الاسبونج كيك

10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 2 كوب الا 1/4 دقيق – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا

الكيكة الاسفنجية بالشيكولاتة

10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 1 و 1/2 كوب دقيق – 1/4 كوب كاكاو – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا

الطريقة

نضع البيض والسكر والفانيليا فى الخلاط على اول سرغه لحد ما السكر يدوب ثم نعلى السرعه لحد ما العجينة ترتفع وتتقل ثم نطفى الخلاط ونضع البيكنج بودر على الدقيق ونبتدى نضع الدقيق شوية شوية على العجينة ونقلب من تحت لفوق بالراحه بمعلقة بلاستيك او خشب ثم ندهن الصينية بالذبدة ونضع العجينة وندخلها الفرن فى الرف المتوسط على د 160 لمدة نص ساعه

ملحوظة

لازم يكون الفرن شغال قبل الخبز بنص ساعه


لازم يكون الخلاط ناشف تماما ومفهوش اى اثار للماء


لازم ماتفتحيش الفرن فى النص ساعه الاولى
تجهيز التورتة

4 راقة سبونج كيك بالشيكولاتة – وحدات من الكريز – سيرب خفيف – كريم شانتى جاهز – شيكولاتة خام مبشورة

الطريقة

نضع اول راقة سبونج ونسقيها كويس بالسيرب بالفرشاه ثم نضع طبقة كريمة ثم نضع شوية كريز ثم تانى راقة سبونج ونكرر العملية لحد اخر راقة اسبونج ندهن الاجناب كويس بالكريمة ثم ندهن الوش ونمسحه كويس بالكريمة ثم نساوى الاجناب بالسكينة ونشيل الزيادات ثم نعمل وردات بالكريمة بالكيس والقمع ثم نرش على الاجناب وعلى الوش الشيكولاتة المبشورة ثم ندخلها الثلاجة

















مصدر

الاثنين، 19 أبريل 2010

طريقة عمل الكيكة الاسفنجية(برامج كل بلد اكلة )

طريقة عمل الكيكة الاسفنجية


المقدار دة يعمل صينيتين واحدة مقاس 24 وصينية مقاس 17



الاسبونج كيك

10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 2 كوب الا 1/4 دقيق – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا

الكيكة الاسفنجية بالشيكولاتة

10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 1 و 1/2 كوب دقيق – 1/4 كوب كاكاو – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا

الطريقة

نضع البيض والسكر والفانيليا فى الخلاط على اول سرعه لحد ما السكر يدوب ثم نعلى السرعه لحد ما العجينة ترتفع وتتقل ثم نطفى الخلاط ونضع البيكنج بودر على الدقيق ونبتدى نضع الدقيق شوية شوية على العجينة ونقلب من تحت لفوق بالراحه بمعلقة بلاستيك او خشب ثم ندهن الصينية بالذبدة ونضع العجينة وندخلها الفرن فى الرف المتوسط على د 160 لمدة نص ساعه

ملحوظة

لازم يكون الفرن شغال قبل الخبز بنص ساعه


لازم يكون الخلاط ناشف تماما ومفهوش اى اثار للماء


لازم ماتفتحيش الفرن فى النص ساعه الاولى





مصدر