الأربعاء، 31 يوليو 2013

بالفيديو طريقة عمل بسكويت النشادر علي الطريقة المصريه





مقادير لكيلو من السكر 

كيلو من السكر حوالي 4اكواب من السكر 

نصف كيلو من الماءحوالي 2كوب من الماء +4اكياس بودره عصير البرتقال 

نصف كيلو من البيض حوالي (10بيض )+فانيلا 

350جرام من الزبده في درجه حرارة الغرفه 

1كوب من الزيت 

3كيلو من الدقيق +1كوب (الكوب الزياده ده ممكن تستعمليه او لا )

50جرام من النشادر 

طريقة عمل 

بعد ما نوزن الماء يقلب معاها البودره البرتقال ويقال معاا

في وعاء كبير عميق نضع الزبده والزيت ويخفق معا حتي الخليط يكون لين 

في وعاء اخر كبيرنضع السكر والخليط الماء مع بودره البرتقال والبيض ويقلب معا ثم نضع الفانيلا ويقلب معا ثم باستخدام خلاط الطماطم نضع كميه مع خليط ويخفق حتي يصبح الخليط ناعم ثم يصب فوق خليط الزبده مع الزيت ونستمر في وضع خليط البيض والسكر في الخلاط الطماطم وخفقه حتي الخليط يصبح ناعم حتي تنتهي الكميه تماما ثم يقلب معا ونضع النشادر والدقيق والعجن معا والاستمرار في وضع الدقيق بسرعه (لا عند وضع النشادر في الخليط سوف يفور علشان كدا لازم نضع الدقيق وراها وبسرعه مع الاستمرار في العجن حتي يهبط الخليط )والعجن جيدا حتي يختفي الدقيق ونستمر في وضع الدقيق حتي تصبح العجين ناعمه وطريه ولا تلتصق باليد ولا يوجود اي كتل من الدقيق 

لو انتي هتستعملي مكينه البسكويت اليدويه يبقا العجين تكون لينه قليلا علشان متتعبكيش في لف 

لو هتيتعملي ماكينه البسكويت بالكهربه يبقا تكون العجينه متماسكه زياده معاكي 

انا هتسعمل الماكينه اليدويه وهستعمل  الاداه الموس المخصص للبسكويت طبعا علي حسب الشكل اللي عايزه مش لازم استعمال الموس ده 

نسخن الفرن علي حراره 180درجه 

ناخذ قطعه من العجين وتعجن مره اخري وتوضع في المفرمه مع  الضغط باليد ولف اليد المفرمه حتي تنزل العجين من الفرمه بالشكل المطلوب وتقطع اما باستخدام السكين او اليد تكون مرشوشه بالدقيق علشان البسكويته مش تلزق فيها وتدهن الصينيه بالزيت وترص فيها البسكويت ونستمر في لف العجين وتقطيعه حتي تنتهي كميه العجين ثم تخبز في الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي من تحت والوردي من فوق ثم تخرج من الفرن وتوضع في صينيه اخري حتي تبرد تماما بعد ان تبرد ترص في علبه مفروشه اما ورقه من الخبز او كيس بلاستيك وتغلق جيدا جتي لا يطري العجين 




يوميات شري افطر معنا : سفرة شري اليوم الثاني والعشرون

الثلاثاء، 30 يوليو 2013

يوميات شري افطر معنا :سفره رمضان اليوم الحادي والعشرون

يوميات شري افطر معنا :سفره رمضان اليوم الحادي والعشرون
وجبه الافطار
عصير الموز بالبن 

 سلطه طحينه


 سلطه خضراء 

المبار او الفوارغ 


بسكويت بالزبده 

وجبه السحور 
عصير الموز باللبن 
 
سلطه خضراء  
 
 فول علي الطريقة اللبنانيه 
 
زبادي 


بطاطس مقليه


الأحد، 28 يوليو 2013

باسف وبعتذر

بعتذر وباسف علي عدم تنزيل وصفات خلال اليوميين القادميين وذلك نظرا لظروف والاحداث التي تمر بها بلدي العزيزه مصر ويارب يحميها ويحمي شعبها من كل شر

السبت، 27 يوليو 2013

بالفيديو طريقه عمل الكريم كراميل


يوميات شري افطر معنا :سفرة شري اليوم التاسع عشر

الجمعة، 26 يوليو 2013

يوميات شري افطر معنا :يفرة شري اليوم الثامن عشر

الخميس، 25 يوليو 2013

بالفيديو طريقة عمل المشبك علي الطريقة المصريه


يوميات شري افطر معنا :سفرة رمضان اليوم السابع عشر

يوميات شري افطر معنا :سفرة رمضان اليوم السابع عشر
بصراحه انا زهقت من انواع اللحوم كلها فنهرده هتبقي نواشف 
وجبه الافطار 
مشروب البلح بالحليب 

سلطه خضراء 

اصابع الطعميه 

الباذنجان المخلل 

الفلفل المقلي والطماطم المحشيه 

القطايف 

وجبه السحور 
مشروب بلح بالحليب 

سلطه خضراء 

فول بيض عيون 

زبادي  


يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP