الخميس، 17 يناير 2013

طريقة عمل الدونات بصوص الفانيليا بالصور


طريقة عمل الدونات بصوص الفانيليا


المكونات

الوصفة دي من الوصفات اللي بيحبها الاطفل والكباروطبعا كاي وحدة نفسها الوصفة تبقي زي وصفات الدونات اللي في المحلات وانا بقلك ان الوصفة دي زيها بطعمها بدوبنها اللي في الفم قبل البلع بملمسها بانتفخه بطروتها معظم الوصفاتت بعد بما تقلي وتبرد بجلد وتنشف دي لا وطعمها بيبقا احلي بس اهم حاجة لازم تمشي سواء المقادر او الطريقة العمل
81/1 كوب حليب، دافئ
4/1 كوب سكر
4/ 21ملعقة شاي الخميرة الجافة الفورية
2 بيضة كبيرة كاملة ومخفوقة
9ملاعق كبيرة زبدة غير مملحة ومذابه
4 أكواب طحين لجميع الأغراض
1/4 ملعقة ملح
لصوص الفانليلا
3 أكواب سكر مسحوق
1/2 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة فانيليا
المياه الباردة 1/2 كوب حليب

طريقة عمل


•1- يوضع الحليب الدافيء في وعاء ثم يضاف الية السكر ويقلب حتي يذوب السكر تماما 




•2- يضاف الخميرة الي خليط الحليب الدافيء ويقلب يترك لمدة 10دقائق 




•3- في نفس الوقت تذوب الزبدة في الميكروويف او علي نار هادي حتي تذوب تقريبا ثم ترفع من الحرارة ونقلبها حتي تذوب تماما (اهم حاجة مكنش ساخنة )
•4-تقلب البيض مع الفانيليا بالشوكه ثم يضاف الزبدة الدافئةوالتاكد من ان الزبدة ليست ساخنة وتقلب حتي تختلط تماما مع البيض 





•5- ثم يصب في وعاء المكسر مع الهوك العجين ويشغل علي سرعة متوسطة واذا لم يكن لديك المكسر يعجن في وعاء كبير ويضرب لمدة 1دقيقة 


•6-يضاف خليط الحليب والخميرة الي خليط البيض والزبدة مع الخفق لبضعة دقائق حتي تتاكدي ان المكونات جميعا اختلطوا جيدا اذا لم يكن لديك المكسر تخفق المكونات لمدة 1دقيقة
•7- في نفس الوقت نضع في وعاء 4اكواب من الدقيق جميع الاغراض والملح ونقلب
•8- يضاف الدقيق اثناء التشغيل حوالي 1/4الي 1/2كوب في كل مرة حتي تنتهي كمية الدقيق مع الخلط لثواني بعد كل اضافة مع كشط جوانب الوعاء اذا كنتي لا تستخدمي المكسر يضاف الدقيق الي امكونات الرطبة ¼-1/2كوب والعجن بعد كل اضافة
•9- ثم يعجن لمدة 8-10دقائق او حتي ان يقوم العجين بضرب جوانب الوعاء مع كشط جوانب وقاع الوعاء والتاكد من عدم وجود دقيق ثم يعجن لمدة2دقيقه اذا كنت لا تستخدمي المكسر يعجن باليد لمدة 8-10دقائق ثم يترك العجين لبضعة دقائق ثم في وعاء اخر يدهن بالزيت او الزبدة ويوضع العجين مع دهنة بالقليل من الزين وتغطيتة بورق بلاستيك ويضع في الثلاجة لمدة 8ساعات او طوال الليل وحتي تصبح سهلة الاستعمال والفرد 


 










•10-يرش السطح بالدقيق وتوضع فوقه العجين وتفرد بسماكة 1/2ال 1سم وتقطع اما قطاعة الدونات قطاعة قطرها 7.5سم والقاعة الصغيرة قطرها حوالي 2سم وتقطع ثنم توضع علي صينية مفروشة بورق الخبز ومرشوشة بالقليل من الدقيق وترص وتغطي بمنشفة المطبخ او الشاي توضع في مكان دافيء لتخمر لمدة 1ساعة الي 1ساعة و15دقيقة 
















•11- في مقلاة عميقة بها زيت غزير توضع علي نار متوسطة لسخن دون الاحتراق في نفس الوقت نعمل صوص الفانليا نضع السكر البودرة والملح مع الحليب والفانيليا ونقلب ان يصبح الخليط ناعم وسلس وليس خفيف وتغطيتة بورق البلاستيك حتي لا ينشف الي حين استعمله 





•12- عندما يسخن الزيت نضع اثنين من الدونت في الزيت حتي تتحول لونها الي ذهبي ثم تقلب علي الجانب الاخر حتي تصبح من الجانبين ذهبي توضع علي عدة مناشف ورقية حتي يتشرب الزيت يعني عدة 1الي5ثم تقلب علي الوجة الاخر ثم عد 1الي5 ثم تقلي باقي الدونات
الي ان تنتهي الكمية كلها وبعد ان تتشرب المناشف الورقية الزيت توضع كل واحدة بصوص مع لغطاسة اكثر من نصفة في الصوص ثم توض علي صينية ويمكن بعد تغطيسة اول مرة نقوم باعادة وضعة في الصوص تاني بعد ما ينشف او يمكن تزينة بالشكولاتة .يقدم ساخن او دافيء 













الفيديو الوصفة

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP