الأربعاء، 17 أكتوبر 2012

طريقة عمل الزيتون المخلل بالصور

طريقة عمل الزيتون المخلل بالصور

المكونات 

5 كيلو زيتون اخضر تفاحي
1/2 كيلو فلفل شطة
1/2 كيلو ليمون
كوب ليمون معصور
قشر الليمون المعصور
كرفس
برطمان زجاجي كبير
كيس ملح خشن
فنجان زيت ذرة او زيت زيتون


طريقة عمل

الزيتون التفاحي يتميز انه كبير الحجم وطري وجانب منه يميل الي الاحمرار ولكن لا يمكن تخزينه فترة كبيرة لانه بيتهري انما انا بخلله وبستعمله فورا 



انما لو هيتخزن لمدة كبيرة في زيتون صغير اسمه اعتقد عجيزي


1- يغسل الزيتون جيدا ويصفي 


 
2- يغسل الفلفل الشطة والليمون ويصفي




يقطع الليمون اراباااع



تقطع الشطة نصفين لاني بحب طعم الزيتون يتشبع بطعم الشطة

ويكون مشطشط 


يشق الزيتون من طرف واحد 



وده شكله بعد ما شقينا الطرف 




نخلط الزيتون مع الليمون المقطع والشطة والكرفس

ممكن تعملي طبقات في البرطمان
يعني زيتون ثم شطة ثم ليمون ثم كرفس وهكذا
ولكن انا افضل خلطهم معا 




نجهز عصير الليمون وكل ما كان الليمون كتير بيعطيه طعم راااائع



نحضر البرطمان ونضع نصف الكمية
ونضع نصف كمية عصير الليمون وزيت



ثم نضع بقية الزيتون والليمون المعصور وزيت 




  
واضع ماء وملح في طبق كبير تقريبا كيس ملح خشن
وباختبره ببيضة مغسولة لو طفت فوق يبقي الملح تمام 





واغطي البرطمان بالماااااء 



ثم نضع قشر الليمون المعصور

لان الزيتون بيعمل طبقة غير مرغوب فيها علي الوجه
فتكون علي الليمون افضل ليحمي الزيتون 



ثم نضع كيس ويغطي البرطمان 


 
ويترك تقريبا من اسبوعين ل 20 يوم او شهر
لو تبقي زيتون يعبأ في برطمانات صغيرة


0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP