الاثنين، 3 سبتمبر، 2012

طريقة عمل البوفتيك او الاسكالوب اللحم بطريقة سهلة وبسيطة بالصور

طريقة عمل البوفتيك او الاسكالو باللحم بطريقة سهلة وبسيطة 
المكونات 


 
نصف كيلو من البوفتيك او لحم استيك 
1بصلة كبيرة مفرومة ناعمة او مبشورة
ملح فلفل اسود 
1م/ص زعتر 
1م/ص بربيكا
1/ك من الخل 
1/2م/ص توابل لحم 
2م/ك من صلصة الويشستر صوص (اختياري )
2بيضة 
1م/ص زيت زيتون 
2كوب من البقسماط المطحون 
زيت للقلي 
طريقة عمل 
 
نفرد اللحم ونضع فوقة كيس ونطرق علية  بمطرقة اللحماو اي اداة  حتى تكون طبقته رفيعة وليست سميكة
في الكبة نضع البصل والخل ونصف كمية التوابل وصلصة الويشستر  ماعدا الزيت الزيتون ثم نضيف خليط البصل علي اللحم ونتركها تتبل من 1ساعة الي 3ساعات في الثلاجة 

بعد ذلك في وطبق عميق نضع البيض ومعة ذرة من الفلفل وذرة من الملح ونقل مع زيت الزيتون ثم نضع علية اللحم بعد عصرة من التتبيلة وازالة ما الاتصق بة من البصل ثم يوضع في البيض ويقلب ونتركة لمدة 10دقائق ويوضع جانبا 


في طبق يوضع البقسماط المطحون معه ما تبقي من التوابل ويقلب ثم يوضع ذرة فلفل اسود وذرة ملح 


وبعد مرور عشر دقائق نضع اللحم في البقسماط ونغطيها  كويس من الجانبين مع الضغط عليها براحة اليد حتي يلتصق بها البقسماط  اذا رغبتي في  قليه في نفس اليوم يبقى نضعه في التلاجه حوالى نصف ساعة قبل القلى وكده النتيجة حتبقى أفضل كتير




نضع مقلاة كبيرة علي نار متوسطة ونتركة الي ان يسخن فقط ثم نضع شرائح البوفتيك في الزيت  ويكون الزيت مغطي نصف البوفتيك فقط علشان القشرة مش تقع منه ويقلي الي ان يصبح لونة ذهبي ويقلب علي الجانب الاخر الي ان يحمر من كلا الجانبين ثم يوضع علي مناشف ورقية الي حين التقديم ويقدم مع بطاطس مقلية او مكرونة وسلطة 


 ملحوظة
لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماط حتى لا يتفكك فى الزيت إذا اردتى تفريز البفتيك ضعيه مباشره في إطباق للتخزين ولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره عند الاستخدام نخرجه من الفريزر ونقليه بزيت ذره

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP