الأربعاء، 14 مارس، 2012

طريقة عمل كوكيز بقطع الشكولاتة

طريقة عمل كوكيز بقطع الشكولاتة 


المكونات 
انا عملت نصف المقادير 
2كوب زبدةفي درجة حرارة الغرفة 
13/4كوب حبيبات السكر 
21/4كوب من السكر البني الفاتح 
4بيض في درجة حرارة الغرفة 
3اكواب من دقيق المعجنات بالاضافة الي 2ملعقة طعام (انا عملتة كلة بدقيق الفاخر )
3اكواب من دقيق الخبز 
1م/ك من الملح 
2م/ص بيكنج بودر 
2م/ص من بيكربونات الصودا
1م/ك من فانيليا
500جرام من الشكولاتة نصف حلو ونصف مر مفرومة خشن (انا حطيت حوالي كوب من الشكولاتة ممكن تعملي نفس المقدار المطلوب او تقللي مش يفرق في العجينة )
   
طريقة عمل 

سخن الفرن علي 180درجة وتفرش صينية الخبز بورق خبز مهم علشان مش تلزق البسكوتة او ممكن تدهني الصينية بالزبدة او الزبت وتوضع جانبا 
في وعاء اخر يخلط الدقيق والبودر والصودا والملح 
في المكسر او وعاء الخلط يضرب الزبدة والسكر معا بالمضرب الكهربائي الي ان ينفش الخليط ويصبح هش يضاف البيض واحدة تلو الاخري ويخلط جيدا ويضاف الفانيليا  ويخلط حتي يذوب السكر تماما ثم خفض السرعة الي منخفض واضافة خليط الدقيق تدريجيا اخيرا يضاف قطع الشكولاتة ويقلب جيدا
باستخدام ملعقةالكبيرة معيار الطعام وذلك للحصول علي قطع متساوية ترص البسكويت في الصينية وتترك مسافة بين كل واحدة وتخبز حتي تصبح احمر حفيف وطرية للبسكوتة حجم صغير تترك في الفرن لمدة 15دقيقة ام البسكوتة حجم الكبير 20دقيقة  

تترك في الصينية لتبرد تماما  وتحفظ في علبة محكمة الغلق
   








 





0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP