الجمعة، 9 مارس، 2012

طريقة عمل طاجن السبيط بالبطاطس والخضروات


 طاجن السبيط بالبطاطس والخضروات


المقادير

2 كيلو سبيط(بعد التنظيف والتقطيع ستقل الكميه للنصف)
2 حبه بصل كبيره مقطعه جوانح
2 حبه فلفل أخضر مقطع
3 حبات طماطم مقطعه
2 حبه بطاطس مقطعه حلقات
نصف ملعقه صغيرة ثوم مفروم
كوب صلصه طماطم محضره مسبقا (متسبكة)
نصف حزمه كزبره خضراء
فلفل أسمر,ورق لورى,ملح,بابريكا,كزبره ناشفه,كمون
شرائح ليمون
قطعه زبدة
الطريقه
انا بشترى السبيط وانضفه فى السوق وافتح قلبه وانضفه من اى شوائب عالقه به واقطعه هكذا


انقعة فى ماء ودقيق وبعدها اشطفه عده مرات فى ماء بارد الى ان تصبح المياه صافيه وبكده نكون نضفناه كويس جداً


نضعه فى حله بدون اى اضافات ونقلبه عشر دقائق حتى تغلق مسامه وينزل ماؤة


نشطفة جيدا ونصفيه من الماء ونضع عليه ماء نظيف وورق اللورا وفلفل اسمر ونتركه يغلى عشر دقائق فقط


اثناء ذلك نقوم بوضع قطعه زبده ومعها البصل والفلفل ونقلب باستمرار الى ان يصفر البصل ويدبل الفلفل
نضيف الثوم


ضيف الطماطم المقطعه ومعها السبيط بعد تصفيته من ماء الغلى


نقلب الخليط ونضيف كوب الطماطم المجهزه مسبقا(بصل وثوم وعصير طماطم نتركهم ليتسبكوا ونضيفهم عالسبيط)


نضيف حلقات البطاطس


نقلب الخليط ونضيف باقى التوابل ونضعه فى طاجن فى الفرن نصف ساعه

وبعد خروجه نزينه بالكزبره الخضراء وشرائح الليمون



مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP