الخميس، 22 مارس، 2012

طريقة عمل زبدة الفول السوداني في البيت

طريقة عمل زبدة الفول السوداني 

المقادير 
كوب فول سوداني (فستق بالعراقي) غير محمص
ملعقة زيت
رشة ملح
ولو تحبيه حلو ضيفي ملعقتين شيرة او عسل حسب ماتحبي

طريقة العمل

نحمص الفستق(الفول السوداني ) بالفرن على درجة 170 لحتى يحمر
وهو سخن نضعه في المطحنة
ونخلط


انا مااضفت سكر بس كنت طاحنة سكر بالمطحنة فبقيت كمية بسيطة حتى يحلي الزبدة


بالاول بيتحول لمجروش


وشوي شوي ينعم
مع الاستمرار بالطحن

 
راح تشوفو الزيت بيخرج من الفول
وكلما استمريتي بينعم وبيطلع كل الزيوت اللي فيه


تضيفي الزيت والملح

ولو تحبيه خشن طلعيه
ولو تحبيه ناعم
خليه دقيقة زيادة
وبالنهاية احلى زبدة فول سوداني تحصلي عليها
وطيب كمان






مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP