السبت، 17 مارس 2012

طريقة عمل طاجن العكاوي بالبطاطس بالفرن

 طريقة عمل طاجن العكاوي بالبطاطس بالفرن


نبذه عن العكاوى
العكاوى عباره عن ذيل العجل
يفضل يكون كندوز وهى عباره عن فقرات
بعد سلخها بيقطعها اللحام او الجزار لانه عارف مقاس كل فقره بالظبط وتقريبا بتكون 3 سنتيمتر ولحم العكاوى من اطعم انواع اللحوم ومفيده للعظام وزياده الخصوبة

المقادير


عكاوى مقطعه

بطاطس مقطعه مكعبات
2 كوب طماطم معصورة ومصفاة
2 بصله مقطعه مكعبات
ملعقه توم مفروم
توابل ( ملح فلفل ورق لورا حبهان مستكه

الطريقه


هنا العكاوى مقطعه


نغسلها كويس زى ما بنغسل اللحوم بالظبط


وفى صنيه نضع الزبده



ونضيف الحبهان والمستكه ونضع قطع العكاوى ونشوحها لمده عشر دقائق مع التقليب المستمر



وبعدها نضيف الماء ويغطى العكاوى بشكل كافى ونتركها عالنار حوالى ساعه لانها بتحتاج وقت طويل فى النضج




وفى الوقت ده نجهز الصلصه الى عباره عن بصل مشوح فى قطعه زبده وتوم وطماطم وعند بدء الغليان نطفى النار



وهنا وضعنا البطاطس مع العكاوى فى طاجن

ونصب الصلصه اللى جهزناها وبهرناها بالتوابل ونغطى الطاجن ويترك ساعه اخرى فى الفرن وده شكله بعد ما البطاطس والعكاوى نضجوا




يارب طاجن العكاوى يكون عجبكم وعاوزه اقول لكم فيه ناس بتحبه بخضار مشكل وممكن بالفريك وممكن بلسان العصفور يعنى ليكى حريه الاختيار

وهى سهله وبسيطه وزى ما قلت مفيده جدا
ونضيف الحبهان والمستكه ونضع قطع العكاوى ونشوحها لمده عشر دقائق مع التقليب المستمر 


مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP