الاثنين، 6 فبراير، 2012

طريقة عمل السجق المنزلي او النقانق في المنزل بالصور

طريقة عمل السجق المنزلي او  النقانق في المنزل 

انهارده جبت طريقة عمل السجق
عشان نعمله فى البيت اوفر وانظف

المقادير

1 كجم لحم مفروم ناعم مع قطعة ليّة خروف
رأس ثوم كبيرة مفرومة ناعم
ملح حسب الرغبة
2 م ص " ذر ورد " أو " سماق "
2 م ص " كبيبة صينى " ولا أعرف لها اسم آخر
2 م ك ثوم بودرة - ان وجد
2 م ك مستردة - أنا أحيانا أضع خردل مطحون + خل
3 م ك بابريكة أو شطة حلوة
2 م ص شطة حامية حسب الطلب
4 م ك فول الصويا مطحون - لأنه يمتص الدهون ويعطى نكهة
4 م ك كسبرة مطحونة
2 م ص فلفل أسود
3 م ص بهارات

دى مقادير الحشوة اللى حنحشيها داخل المصران اوالعصبان 


تخلط جميعا مع بعض

الطريقة



ده المصران او العصبان اللى هنشترى رفيع وضانى



نغسله وننقعه لمدة يوم فى الماء مع التغير



نضغط فيه ماء من الداخل 



بشكل ده


يتغسل بالملح واليمون جيدا
يكون جاهز على الحشو


دى الحشوة زى مكتبتها بتتخلط مع بعض




هجيب زجاجة بلاستك وقص منها قمع بالشكل ده

احشى من القمع بالضغط حتى يدخل الى داخل المصران او العصبان



زى مانتو شيفين


كده انتهية من الحشو

اربطة بحبل او الفه على بعض لكى يربط نفسه


* ضعيه فى الفليزر لحين الاستخدام

بالطريقة المحببة لكى
شوى او قلى او بصوص طماطم

ودي صورة الكبيبة الصيني 

مصدر  

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP