الأحد، 4 ديسمبر، 2011

طريقة عمل تورتة البلاك فورست بالصور خطوة خطوة


طريقة عمل تورتة البلاك فورست 

 
هذه الحلوى مصدرها المانيا و تحديدا فى الجنوب فى مدينة " شوارزوالد"


و التى تعرف بمرتفعاتها و غاباتها 


لقطة داخلية للتورتة 



المكونات


الكيكة الإسفنجية

6 بيضات

كوب صغير او 150 جرام سكر بودرة

كوب دقيق

3 معالق مائدة كاكاو

م معلقة مائدة نشا

ملعقة صغيرة بيكينج باودر

رشة ملح

فانيليا

الحشوة و الطبقة العلوية العلوية


500 مللى كريمة خفق


4-5 معالق سكر بودرة

علبة كرز محفوظ و احتفظى بمحلول السكر الذى يحفظه و اذا لم يكن

به محلول سكرى يستعاض عنه بعصير خفيف بعصير ليمونة ملعقة صغيرة نشا 



الطريقة

للكيكة الإسفنجية

انخلى الدقيق و الكاكاو و الملح و البيكينج باودر و النشا

اضربى البيض و السسكر كويس لمدة 10 دقائق بمضرب البيض ثم اضيفى الفانيلياو اصربيهم تانى دقية كمان

اضيفى الدقيق بلطف و ليس بالمضرب الكهربى و قلبى بدون اخراج الهواء من البيض المضروب

انقلى الخليط ده فى صينية مدهونة كويس بالزبدة و مرشوشة دقيق و اخبزيها 30-35 دقيقة

بعد ماتستوى طلعيها تبرد على رف سلك

بعد لما تبرد تماما قطعيها عرضيا 4 طبقات او 3
طبقات

الحشوة 

 
اخلطى معلقة نشا مع نص كوب من محلول حفظ الكرز او عصير كرز (اشتريه بكل سهولة من اى ماركت)


حطى المزيج على النار و قلبيه و لما يوصل للغليان و يكون سميك طفى عليه و اضيفى عصير ليمونة و حطى جانبا عشان يبرد

اضربى الكريمة بتاعة الخفق مع 4 معالق سكر بودرة و لما يغلظ قوامها شيلى جزء منها لتغطية السطح بتاع التورتة

و امزجى مع الجزء اللى باقى من الكريمة الكرز المحفوظ ماعدا عدة وحدات لتزين التورتة من فوق

حطى اول طبقة (الطبقة السفلى للتورتة) على طبق التقديم

صبى عليها طبقة من خليط النشا بعصير الكرز

و بعدين افردى عليها شوية كريمة

و كررى العملية بين الطبقات 



لعمل اوراق الشجر من الشكولاتة

سيحى شوية شكولاتة فوق حمام مائى

نظفى الأوراق جيدا و نشفيها

غطى ظهر ورقة الشجر بالشكولاتة

و سبيها تتجمد و لما تجمد انزعى ورقة الشجر بلطف شديد

الموضوع ده ممكن يتعمل قبلها بأيام و يتشال فى مكان بارد 



التزين للطبقة العليا من التورتة

افردى الكريمة على سطح و جوانب التورتة بتساوى

زينيها بالشكولاتة المبشورة و انصاف الكرز المحفوظ و ممكن بالكرات الفضية الخاصة بتزين الحلويات

يجب ان تدخل التلاجة قبل التقديم على الأقل 4 ساعات 



مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP