الاثنين، 24 أكتوبر، 2011

طريقة عمل طاجن العكاوي في الفرن


طريقة عمل طاجن العكاوي 



المكونات 

1/2كيلو عكاوي او ذيل بقر

300جرام بصل مفروم

ثوم مفروم –اعشاب- فلفل احار

عصير طماطم

ملح وفلفل اسود وكمون

1بطاطس مقطعة الي مكعبات كبيرة

بسلة

طريقة عمل

يوضع البصل علي النار حتي يصفر ثم يوضع قطع الكعاوي ويشوح مع البصل ثم يوضع الثوم والزعتر وكمون والملح والفلفل الاسود وبسلة والبطاطس علشان تعمل عرق للطاجن وعصير الطماطم ثم يوضع شوربة لحم او مية مش كتير يدوب تغطي الخضار

عندك اختيارين

1-اما تترك علي البوتجاز علشان تستوي 3/4سوي ثم توضع في الطاجن ثم توضع في الفرن وتترك الي ان تستوي تماما

2-او توضع علي طول في الطاجن ونزود شوربة او مية كل شورية وتوضع في الفرن الي ان تستوي اللحم جيدا ودي اللي انا بعملها بس اما اكون مستعجلة بعمل الحل الاول وقبل ان توضع في الفرن توضع علي وش الطاجن شرائح طماطم وفلفل اخضر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP