الثلاثاء، 18 أكتوبر، 2011

طريقة عمل الارز المحمر او الارز بالخلطة



الارز المحمر (الارز بالخلطه ) 
 

هذا هو الارز المفضل في العزائم والافراح وهذه طريقتي في عمله صعبه لكن الطعم رائع ويعطي كميه كبيره

المقادير

3 كوب ارز (مغسول فى مصفاه و يترك لينشف )

كميه من السمن (انا اضع سمن و زيت دوار الشمش )

4 كوب ماء (ممكن تستخدمى مرقه )

2 مكعب مرقه دجاج

ملح / رشه قرفه او عيدان

الطريقه

نضع السمن على النار و نضع معه الارز المصفا و الناشف
 
و نقلب جيدا فى كل الجهات حتى يحمر الارز و يصبح لونه على بنى خفيف
 

اذا و جدنا السمن كتير بعد التحمير يجب ان نصفى السمن الزائد (أحترسوا لا تصفوه فى مصفاه نايلون يستحسن سلك او ستلستيل لانه بيكون سخن جدا )

نضع الماء على الارز لاكن (أنتبهى لان بيطلع بخار كثير عند أضافه الماء كونى حذره ) و ضعى مكعب المرقه و الملح و القرفه و قليى قليلا حتى يذوب الملح و الماجى و يترك يغلى ثم نهدى النار عليه و نضع الشياطه و يقلب كل فتره و أذا أحتاج رشه ماء أخرى نضع قليلا (لان بيختلف حسب أنواع الارز ) حتى ينضج
 

يغرف و يقدم و توضع فوق وجهه صنوبر او لوز او بندق اوزبيب كلهم حسب الرغبه (انا وضعت زبيب و لوز وفسدق
 


يمكن تحمر كبد و قوانص الفراخ و تتبل بالملح و الفلفل و توضع على الوجه (لاكن أحنا لا نرحب بيهم نفضل المكسرات )

يمكن تقديمه مع ترنشات الرومى او الفراخ




لو عندك بواقى ارز ابيض و ارز بالخلطه سخنيهم و قدمى طبق ارز جميل 

 

يمكن تجربه الطرق فى كميه صغيره

الارز المستخدم فى هذه الاطباق أرز مصرى 


مصدر 
 

2 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP