السبت، 16 يوليو، 2011

طريقة عمل السمك البورى على الطريقه الاسكندرانى اكله صحيه وخفيفه و كمان بالصور


السمك البورى على الطريقه الاسكندرانى اكله صحيه وخفيفه و كمان بالصور 

 

كيلو سمك بورى


1 بصله متوسطه مقطعه مربعات


1 طماطم صغيره مقطعه مربعات


2 فص توم مفرى


نصف باقه كرفس


ملح / فلفل / كمون ناعم


ليمون ترنشات


دقيق / زيت


الطريقه


ننظف السمك بان نقص بالمقص بحذر من اسفل بطن السمكه حتى الخياشيم 

 

و نخرجها هى و الامعاء و نغسلها 

 

نحضر الحشو بخلط البصل و الطماطم و الكرفس و الثوم بالملح و الفلفل و الكمون خلط جيد 



ثم نبدأ بحشو بطن السمك حتى الخياشيم 



نحضر صنيه ( مغطاه بورق الالمونيوم حتى لا تتسخ و يصعب تنظيفها ) و نضع بها زيت و نبدأ بوضع السمك فى الدقيق 

 

ثم نضعه على الزيت فى الصنيه و نقلبه على الوجه الاخر حتى يدهن بالزيت 



نعصر ليمونه على السمك كله ثم نرش السمك بالملح ثم الكمون و نقطع الليمون ترانشات رفيعه و نرصها فوق السمك ونضع باقى الليمون فى الصنيه لامتصاص الروائح



نشعل الفرن على اعلا نار ونتركه يسخن جيدا (هذا مهم جدا حتى لا يفسد السمك) ثم ندخل السمك الفرن على الصاج (على ارضيه الفرن)


يترك السمك من ربع الى تلت ساعه حتى يحمر من اسفل ثم نضعه فى الشوايه حتى يحمر الوجه لا يأخد وقت


كل وقت السوا حوالى نصف ساعه ونخرجه من الصنيه 

 

ويوضع فى طبق التقديم 

 

ويقدم معه أرز صياديه او كشرى اسكندرانى او أرز ابيض و طبعا سلطه و مخلل و طحينه و عيش 



مصدر

1 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP