الجمعة، 17 سبتمبر، 2010

طريقة عمل الجمبرى والسبيط وطريقه التنظيف بالخطوات المصوره

الجمبرى والسبيط  وطريقه التنظيف بالخطوات المصوره
اليوم اقدم لهن الجمبرى والكاليمارى (السبيط)

المقادير


كيلو كاليمارى

كيلو جمبرى
فصوص ثوم مهروسه

ملح كمون كزبره ناشفه شطه

عصير ليمون

حبه طماطم

حبه بصل

حبه فلفل اخضر

نصف جزره مبشوره

دقيق وزيت للقلى

ملعقه صويا صوص

الطريقه

ده شكل السبيط طبعا بيكون عليه طبقه جلديه لونها احمر او بنفسجى انا بترك تنظيفه للسماك


نقطعه بهذا الشكل


ممكن نحتفظ به على شكل دوائر او نقطعه مثل اصابع البطاطس هكذا


نتبله بالثوم والملح والليمون ونتركه ساعتينى

نغمسه فى الدقيق ونقليه فى زيت ساخن

الجمبرى

طبعا علشان ننضفه انا بقشره وبحتفظ بالديل

بنقلب حبه الجمبرى بهذا الشكل


نعمل شق طولى بالسكين وسنجد خيط اسمر طويل كما فى الصوره

ننزعه ونغسل الجمبرى
ليصبح نظيف بهذا الشكل


نغسل الجمبرى جيدا ونتبله بالتوم والكمون والكزبره والليمون ونتركه ساعتين عالاقل
نضع الجمبرى فى القلايه ونضع عليه بصله مقطعه وحبه طماطم والفلفل والجزر المبشور وربع كوب ماء

وممكن نضيف الصويا صوص والتوابل

وده شكل الطبق النهائى ومعاه سمك بلطي
منتدي لك

 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP