الاثنين، 24 مايو 2010

طريقة عمل فخدة ضانى من كل بلد اكله



فخدة ضانى

المكونات

فخدة ضانى – فلفل الوان – كوسة – جزر – برتقال مقطع – بصل – ورق لورا – روزمارى



ملح وفلفل – كمون – كزبرة ناشفة – زيت – عصير ليمون –

الطريقة


افطع كل المقادير صغير واخلطهم مع بعض واضعهم فى طبق


نعمل التتبيلة الخارجية اللى حندهن بيها الفخدة وهى ريحان وبصل وثوم وفلفل وتوابل وواحد فلفل احمر وواحد فلفل اصفر وواحد فلفل اخضر وطماطماية وشوية زيت وشوية ماء وشوية زعتر وشوية ريحان وكزبرة وكمون وجوزة الطيب وبصلة كبيرة و10 فصوص ثوم ونضربهم كلهم فى الخلاط


نحضر صينية ونضع فيها شوية ماء وريحان اخضر وبصل اخضر


نشيل العظمة من الفخدة ونضع الفخدة فى الصينية ونضع داخلها الخلطة اللى عملناها واقفل الفخدة على الخلطة من غير دوبارة ولا اى حاجة واضع انصاص برتقال واضعها على البوتجاز لحد قرب السوىلا


وادخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر









مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP