الأربعاء، 26 مايو 2010

طريقة عمل الدجاج المقرمش المحمربرنامج كل بلد اكله


الدجاج المقرمش المحمر




المكونات



دجاجة مقطعه – كوب دقيق – 3 بيضات – بهارات – زيت غزير – ملح – بهارات



(كوب دقيق ابيض + 2 كوب دقيق زرة صفراء)


للتتبيلة( ماء بصلة – 4 فصوص ثوم ناعمة جدا – م ك كزبرة ناعمه – م ك سماق – 2 م ك عصير ليمون – 2 م ك خل)
طريقة التحضير


نقسم الفراخ بالعظم على 4 او 6 او 8 اجزاء وننغزها بالسكينة علشان تشرب من التتبيلة


نخلط كل مقادير التتبيله مع بعض ونتبل الدجاج 16 ساعه متواصلة


نضع كوب دقيق ابيض فى طبق ونضع البيض المربوب فى طبق ونضع فى طبق 2 كوب دقيق زرة صفراء + كوب دقيق ابيض + ملح + بهارات )


اولا نصفى الدجاج من بواقى التتبيلة ثم نضعه اولا فى الدقيق الابيض ثم فى طبق البيض ثم فى طبق دقيق الزرة ثم نضعهم فى الحلة اللى فيها زيت غزير وكتير وعلى نار هادية لمدة لا تقل عن 12 دقيقة لحد ماحيستوى وتلاقى شكله ولونه زى كنتاكى بالظبط


ترفعيه على ورق ماص وبالهنا والشفا




مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP