الجمعة، 5 مارس، 2010

طريقة عمل البط المتبل بالبرتقال والمحمر بالزبده وعصير البرتقال


البط المتبل بالبرتقال والمحمر بالزبده وعصير البرتقال


المقادير

انا عملت بطتين
2
بطه
حبه بصل كبيره مبشوره بالمبشره
نص كوب عصير برتقال
ملح فلفل

مقادير الحشو
2
فنجان رز مصرى
2
فنجان ماء
حزمه بقدونس
حبهان ورق لورى فلفل كمون ملح
الطريقه عمل

طريقة عمل يغسل البط جيدا بالخل والدقيق من الداخل والخارج



نقلب البصل بالملح والفلفل والبرتقال


ونتبل البط من الداخل والخارج


يترك ليله كامله فى التلاجه


تانى يوم نحضر الحشو 
نضع البصل فى الزبده وفقط يدبل بدون ان يتحمر


نضيف فنجان الارز المصرى عالبصل ونقلب خمس دقائق ونضيف الماء والتوابل
ونقلب


نترك الرز يتشرب وينضج نصف نضوج فقط


نضيف حزمه البقدونس المقطعه


ونحشى البط ونغلقه


ويسلق فى ماء ومعه البصل والبهارات
ونخرجه من الشوربه ويترك يبرد تماما

نسيح الزبده عالنار ونضيف لها ربع كوب عصير برتقال ونتبل بالملح والفلفل
نمسح البط من الخارج بالزبده والبرتقال ويحمر تحت الشوايه حتى يأخذ لون دهبى رائع ويقدم



 مصدر

1 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP