الخميس، 25 مارس، 2010

طريقة عمل الفته المصريه الأصيله بالخل والثوم مع الموزه فى الفرن

الفته المصريه الأصيله بالخل والثوم مع الموزه فى الفرن



طبق رئيسى يتواجد دائما على موائدنا وخاصه فى مناسبات معينه مثل العقيقه للمولود وصباح عيد الأضحى وهكذا لذا فوجودها مرتبط بوجود اللحوم


سواء ضانى بالعظم


او الموزه


او اى نوع مفضل


وممكن مسلوق او محمر او فرن


أقدم لكم طريقتى بالموزه الضانى فى الفرن وهى نفسها طريقه والدتى وجدتى ان شاء الله تنال الأعجاب






مقادير اللحم فى الفرن






انا استخدمت موزه ضانى مع جزء من الكتف


توابل (ملح فلفل كمون بابريكا ثوم باودر زنجبيل مطحون)


2 بصله مقطعه


كيس شواء للفرن


مقادير الفته

كوب ونصف رز مصرى مغسول


خبز مقطع صغيرا


4 ملاعق كبيره ثوم مفروم


3 ملاعق معجون طماطم


زبده للأرز وتحمير الثوم


كوب شوربه لحم


نصف فنجان خل ابيض(مهم جدا جدااااااااااااااااااا)



الطريقه التحضير



بالنسبه للحم طبعا ممكن نسلقه لكن بالنسبه لى افضل وضعه فى الفرن



يغسل اللحم جيدا ويوضع على ورق المطبخ ليجف من الماء هكذا


نصنع شقوق بالسكين هكذا ونضع التتبيله التى ذكرتها




توزع التتبيله جيدا على كل قطعه اللحم وتترك نصف ساعه







يوضع اللحم فى كيس الشواء بالتتبيله ويوضع فوقه البصل المقطع


ويغلق الكيس ونعمل شقوق على سطحه لتفادى احتباس البخار


ويدخل الفرن ساعه ونصف تقريبا ويمكن اقل على حسب نوع اللحم




واثناء ذلك نقوم بتحضير الفته

طريقتى فى الرز


اقوم بوضع الزبده عالنار وفوقها الارز والملح واقلب الرز بالملح والزبده لمده عشر دقائق متواصله ثم اضع الماء واتركه ينضج بالطريقه المعروفه



 نترك الأرز جانبا

نقطع الخبز ونضعه يتحمص فى الفرن او الميكروويف


(من الافضل استخدام العيش البلدى المصرى المعروف لكن لم يكن متوافر لدى)


نقوم بتحمير الثوم فى قطعه زبده

 
وبعد ان يأخذ هذا الشكل نضع عليه الخل(نطشه)


ونقلب

ثم كوب الشوربه وملعقه صلصه طماطم


ونضع ملح بسيط وكمون

ملحوظه مهمه


نأخذ من هذا الخليط حوالى فنجان ونتركه جانبا
نضع الخبز المحمص مع المتبقى من الخليط ويقلب جيدا حتى يتشرب الخبز منه تماما


شوفوا شكل الخبز مائل للأحمرار لوجود الصلصه


يوضع فى صينيه او طبق التقديم


نضع فوقه الارز هكذا


الفنجان اللى حجزناه جانبا نضعه فى حله ومعه معجون طماطم ويتبل بالتوابل ويترك ربع ساعه لتتكون صلصه الفته هكذا

يرش جزء من الصلصه على الأارز هكذا وباقى الصلصه توضع فى طبق بجانبها او ممكن تترك الفته بيضاء والصلصه جانبها حسب الرغبه


وده شكلها النهائى



طبعا اللحم بيكون نضج نخرجه من الفرن


ويقدم هكذا



مصدر
 

1 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP