الثلاثاء، 15 ديسمبر، 2009

طريقة عمل العجة بالبصل والبيض والخضراوات بالصور

طريقة عمل العجة بالبصل والبيض والخضراوات 





المقادير
 5بصل كبير
6بيضات
بقدونس وشبت مفروم خشن
3ملاعق دقيق ممسوحة 
1م/ص بودر  (اختياري )
1/4كوب من زيت للقلي
ملح وفلفل اسود وكمون
 فلفل احمر الحار مفروم ناعم  (اختياري ) 
للتزيين
شرائح طماطم
شرائح فلفل اخضر 
انا عملتها بمقادير الصغيرة 
3بصلات كبير 
3بيض كبير 
بقدونس علي شبت مفروم خشن 
2ملاعق كبيرة زيت للقلي 
ملح فلفل اسود طازج وكمون
 فلفل احمر الحار مفروم ناعم
 للتزيين
شرائح طماطم -شرائح فلفل اخضر (اختياري )
 
طريقة التحضير
1- في مقلاة يوضع الزيت ويسخن ثم يقطع البصل الي مكعبات صغيرة  ولا يبشر او يفرم يحمر
ثم يوضع في الزيت ويقلب الي ان يصبح شفاف ويرفع من النار ويترك ليبرد 




2- في وعاء عميق يخفق البيض باستعمال اليد او بالمضرب الكهربائي حسب الرغبةالي ان يصبح مثل الرغوة  ثم يضاف الملح والفلف الاسود والكمون ويخفق الي ان ينفش ثم يضاف البقدونس والشبت ويخفق  ويمكن اضافة (1م/ص بيكنج بودرلل6بيضات للرتفاع فقط )ويضاف البصل بعد ان يبرد ثم الجزر المبشور ثم يضاف ال3ملاعق الدقيق المسوحة ويقلب الي تمتزج المكونات جميعا (خلو بالكم الخفقان بخفة علشان الخليط يرفع معايا عند السوا علشان ان مش حطة البودر فبعتمد علي خفق وادخال الهواء في الخليط )










3- ثم تصب في صينية الخبز ومتخفوش هية مش هتلزق علشان البصل في زيت ولو انتي قلقانة يمكن مسح الصينية بالزيت ثم يصب الخليط وترص من فوق شرائح الطماطم ثم الفلفل الاخضر وتوضع في الفرن  علي حرارة 190درجة الي ان تحمرمن تحت ثم تحمر الوجة  وتقدم ساخنة او باردة 








0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP