الخميس، 31 ديسمبر، 2009

طريقة عمل عجينة الورقة او الطبقات للبوريك والمعجنات


عجينة الورقة او الطبقات للبوريك والمعجنات





اخواتى هده طريقتى بالتفصيل فى عمل عجينة رائعة طبقات وممكن نشكل منها عدة انواع واشكال من المعجنات والحشو متنوع انا هنا استعملت المفروم (لحم معصجة بالبهارات والبصل)
واستعملت خليط من الاجبان والمعدنوس المفروم ناعم
وطبعا هده العجينة تنفع جدا فى الحلويات تحشيها بالمكسرا بتكون اكتر من رائعة
نبداء بسم الله
المقادير
1
ملعقة زيت *ملعقة ملح *3 كوب دقيق منخول* 1\4 1كوب ماء تقريبا
بيضة مخفوقة لدهن الخارجى ورشة ملح *طبق مليان زيت ومخلوط بالزبدة الدايبة لدهن العجين
لتغليف **فستق مفروم مخلوط برشة ملح *مايونيز
الحشو***
لحم مفروم معصج (لحم مفروم وبصل مفروم وقليل من المعدنوس ناعم وبهارت تطبخ فى مائها )
جبنة متلتات وموزاريلا مع معنوس مفروم ناعم وملعقة فلفل اسود
طريقة التحضير
ننخلط الدقيق والملح بالزيت تما نضيف الماء بالتدريج
حتى نتحصل على عجين جامد ومتماسك
نقسم العجين الى دائرتين او تلاتة ونتركهم ساعة يرتاحو






بعد الساعة ناخد قطعة من العجين ونفتحها باليد بعد دهن سطح طاولة العمل بمزيج الزيت والزبدة



تما نتركها 10 دقايق ونغطيها
تما ناخد عصاء طويلة ومناسبة خاصة لرق البكلاوة وعجينة الورقة



ونمدها بس بدون ضغط من جميع الجهات حتى تصبح دائرة متوسطة الحجم
نترك عصاء الرقة ونسيب العجينة ترتاح 10 دقايق
ندهن سطح الدائرة بالزيت وندخل ايدينا تحت الدائرة الى وسطها تماما ونبداء فى الجبد ناحية اطرافها




وحتلاحظى ان العجين بتتمدد معاك بالراحة




ماشاء الله شوفو الصورة كيف اصبحت عندنا دائرة شفافة وجاهزة للاستعمال



نجهز الابواق ونقطع العجينة كما فى الصور ونلف الابواق وندهن السطح بصفار بيضة




ونخبزها بفرن ساخن مسبق على درجة وسط حتى تحمر قليلا




وهده الابواق بعد خروجها من الفرن



وبعدما نحشى الابواق باللحم المفرم نمسح فم الابواق بالمايونيز ونرش الفستق الحلبى




وهده معجنات العش بنقطعها كما هو موضح فى الصور




ونضع كل مربع فى قالب الكاب كيك

ونضع ملعقة اكل من الحشو اللحم المفروم وملعقة بيضة مخوق فوق كل عش
وندهن الاطراف بصفار البيضة
ونخبزها حتى تحمر








وهنا صارت جاهزة
وايضا عملت حجيبات بالجبنة
نلف العجينة تقريبا طوليا بمسافة مناسبة ونضع الحشو على طرف المستطيل




تما نضع فوقه طرف المستطيل الفارغ ونضغط باليد كويس على المستطيل




 والصور بتوضح اكتر





ونفس الشى بنقطعها وندهن السطح بصفار البيض ونرش حبة بركة
ونخبزها حتى تحمر
وهنا صارت تمام جاهزة



وعملت مجموعة بشكل كرواسان (هلالات)





ويارب اكون وضحت الطريقة واى استفسار انا جاهزة

منقول من منتدي لك

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP