الثلاثاء، 3 نوفمبر، 2009

طريقة عمل البتون ساليه.قرص طرية.بنين.والفطير المقلي

طريقة عمل البتون ساليه.قرص طرية.بنين.والفطير المقلي
الكمونية او البتون ساليه





هذه الطريقة المعتمده عندي ايضا..

المقادير..

ثلاث اكواب دقيق..ا كوب سمن بلدي.. 2 ملعقة صيره ملح ..ملعقة كبيره كمون حب..ماء للعجن..و نصف ملعقة سكر صغيره..ملعقة كبيرة خميرة فورية

تخلط المقادير و تشكل اصابع رفيعه و تدخل فرن حامي و على فكره بتستوي بسرعه جدا..






القرص الطرية





المقادير

نصف كيلو دقيق..كوب زبادي او لبن رائب( انا استخدمت زبادي )..نصف كوب سمن بلدي جامد..ملعقة كبيرة خميرة..و سكر لعملها ..و رشة ملح خفيفه.. و لبن حسب الحاجه..

يرب الزبادي مع السمن..ثم نضيف باقي المكونات





تقرص و تترك لترتاح و تخمر حوالي ساعتين ثم تخبز في فرن متوسط الحرارة



..

و هذا شكلها قبل دخولها الفرن مباشرة..

البنين




المقادير

نصف كيلو دقيق..نصف كوب سمن بلدي سائح..ربع كوب زيت بارد..لبن للعجن و خميرة و رشة ملح و سمسم حب الرغبة..

تخلط جميع المقادير مع بعض..و تترك لترتاح عشرة دقائق ثم تقطع..و تاترك لتخمر..ثم تخبز في فرن متوسط الحرارة..

للحشوة عجوة بالزبده و السمسم..و جبنة فيتا او جبن دمياطي..

اترككم مع الصور بتشرح كويس..


















الفطير المقلي





لمقادير
2 كوب دقيق ابيض..نصف م.ص. بكينج بودر..لبن رائب للعجن ذرة ملح خفيف..
تعجن جميع المقادير و تقطع و تترك لترتاح ثم تفرد و من فوقها دقيق و من تحتها ايضا و تترك لترتاح نصف ساعه ثم تقلى في زيت غزير..
و تقدم مع العسل الاسمر و الجبن الاسطنبولي

هو في الغالب يوم خبزه العائلة كلها بتجتمع و كل واحده من

الاخوات بتقوم بمهمه فيه اللي بتقطع العجين و فيه اللي بترحره على المطرحه..و في من تجلس امام الفرن..و اهو ايد على ايد بتساعد..







العيش المشطوح







المقادير..


دقيق ذرة حوالي خمسة كيلو
2
كيلو دقيق بلدي او قمح
رشة ملح
ماء دافىء للعجن
و لا يوجد خميره..
نخالة و دقيق ذرة و دقيق قمح..مخلوطين مع بعضهم البعض بكميات متساوية لفرد العجين عليهم على المطرحه..




الطريقة

يوضع الدقيق الذرة في اناء عميق و يلت بالماء و يكون العجين سائل جدا ...و يترك ليستريح..و بعد مرور حوالي ساعتين يضاف اليه الدقيق القمح..ثم يعجن و يترك ليستريح ثم يقطع على نخاله..و عند الانتهاء من التقطيع يفرد على المطرحه و هذه تأتي بالممارسة و الخبره..لان العجين بيكون سائل جدا لكن ما شاء الله بالممارسه العمليه بتبقى سهله جداجدا...
و يدخل فرن متوسط الحرارة و بعد خروجه يترك ليبرد..ثم يحفظ في مكان جيد التهوية حتى لا يطوله السوس..






منقول من منتدي لك

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP