الأحد، 26 أكتوبر، 2008

طريقة عمل الخبز الشامي



المقادير
1 كيلو دقيق
3 م/ك سكر
1 م/ص ملح
2 م/ك لبن بوده
1 م/ك خميره
1/2 2 كوب ماء دافىء حسب نوع الدقيق

الطريقه
نخلط المقادير الجافه مع بعضهاااااا ثم نضيف الماء الدافى ونعجن جيدا
حتى تصبح لدينا عجينه ناعمه ملساء ده مهم جداااا
بمعنى لازم نلتها كويس
نترك العجينه حنى تتخمر او يتضاعف حجمها

ثم نتقع العجينه الى كور حسب حجم العيش الى ترغبى فيه


ونتركها ترتاح لدقائق حتى تكون سهله الفرد




تفرد بالنشابه مع مراعاه اضافه القليل من الدقيق
تترك لترتاح لدقائق
ثم تخبز فى فرن حااااااااااااااار جداااااااااا
وصاج الخبز يكون ساااااخن جدا
لمده من 5 ل 10 دقائق
ودى صوره اقرب انا ضفت على الوجه سمسم وحبه البركه لطعم الذ





وبالهنااااا والشفاء
منقول

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP