الأربعاء، 15 أكتوبر، 2008

طريقة عمل السمك المشوي علي طريقة منال العالم






السمك المشوي


1المكونات


سمكة متوسطة الحجم



2حبة كبيرة بصل



3الي 5فص ثوم



2الي 3ورق غار



1حبة كبيرة ليمون



1كوب تقريبا كزبرة خضرا مفرومة



الحشو



2/1م/ص فلفل اسود


1م/ك ملح


3م/ك زيت زيتون


4الي 6حبات بطاطس


2م/ص شطة مجروشة


2قرن فلفل حار او بارد



الطريقة :



1- تشق السمكة بقدر الإمكان إلى الداخل حتى يمكن حشوها



2- ترش السمكة بملح و فلفل من جوه و من بره



3- يقطع الثوم و الليمون و البصل شرائح و يقطع الفلفل نصفين



4- توضع السمكة على ورق ألومنيوم و تفتح ثم تحشى بالبصل و الكزبرة و الليمون
و رشة فلفل أبيض و الشطة و الثوم و رشة ملح و ورق الغار و قطع البطاطس و قرون الفلفل



5- تقلب السمكة و توقف على بطنها ثم ترش فلفل أبيض و زيت زيتون
ثم توضع شرائح ليمون و بصل فوقها ثم تغلف بإحكام



6- توضع في صينية و يوضع شرائح ليمون و ورق غار و شوية ماء في الصينية



7- تدخل الفرن في حرارة 190 أو 200 من 1 ساعة : 4/1 1 ساعة حسب حجمها



8- تزين السمكة بالكزبرة و الليمون و المكسرات و تقدم مع صلصة طحينة أو دقوس


و صحة و عافية للجميع إن شاءالله

منقول

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP